Kovačević: Vjerujem da ćemo biti hrabri, odlučni i pokazati kvalitetu, pa da se na kraju opet veselimo pobjedi Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Vjerujem da ćemo biti hrabri, odlučni i pokazati kvalitetu, pa da se na kraju opet veselimo pobjedi

| 30.4.2023. u 09:17h | Objavljeno u Sport

U sklopu 32. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige nogometaši Varaždina će danas na svom stadionu ugostiti sastav Osijeka. Utakmica će početi u 15 sati.

- Osijek je bio dosta dugo u rezultatskoj krizi. Dolaskom trenera Perkovića igrali su dosta dobro, ali sportska nesreća je presudila da nisu pobjeđivali. Dolaskom novog trenera pobijedili su u prošlom kolu i sada dolaze k nama s puno više samopouzdanja. Znamo da je Osijek kvalitetan suparnik, ispred nas su na tablici i za nas predstavljaju izazov. Nikada nisam sumnjao da su oni dobra momčad,ali gledamo sebe. Neke stvari koje nisu bile dobre u posljednjim utakmicama moramo popraviti ako želimo protiv takvog suparnika kao što je Osijek doći do pobjede - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Ove sezone Varaždin je protiv Osijeka ostvario dvije pobjede i jednom odigrao neriješeno.

- S njima imamo pozitivan skor, ali to ništa puno ne znači jer svaka utakmica je za sebe. S njima su uvijek bile dobre utakmice. Protiv Osijeka smo možda odigrali i najbolju utakmicu prvenstva, kada smo ih pobijedili 4:1. Svaki susret je bio težak. Osijek ima kvalitetu, Mierez se opet vratio u golgetersku formu, Lovrić je uvijek bio opasan po Varaždin, ali ponavljam ja ne sumnjam u svoju ekipu. Nije lagano igrati ovu ligu 10, svaka utakmica je teška, do sada smo pokazali da možemo i vjerujem da ćemo pred svojom publikom biti hrabri, odlučni i pokazati svoju kvalitetu protiv dobrog Osijeka, pa da se na kraju opet veselimo pobjedi - naglasio je trener Varaždina.

U današnjem susretu neće moći računati na sve igrače

-  Ovo će nam biti treća utakmica u osam dana, a poslije utakmice s Dinamom i Drožđek je najvjerojatnije otpao za susret s Osijekom. Banovec još nije u mogućnosti igrati zbog ozljede, dok Herrera ima problema s leđima. Mislili smo da će se Postonjski i Vuk oporaviti i biti spremni za zadnji dio prvenstva,ali ni oni nisu spremni. Imamo problema, ali to je normalno tijekom prvenstva, ima nas dovoljno, dat ćemo priliku onima koji su u ovom trenutku najspremniji. Malo smo mijenjali sastav za susret s Dinamom jer nakon Hajduka Jozo Stanić je imao problema s ozljedom pa nismo htjeli riskirati, a Puclina smo odmorili. Vjerujem da ćemo biti pravi, puni energije protiv Osijeka, što nam treba jer bez toga nećemo danas moći doći do pobjede - zaključio je Kovačević.