Mario Kovačević vjeruje u pozitivan rezultat na uzvratnom susretu u subotu

Kovačević:Uz podršku naših navijača možemo nadoknaditi rezultatski zaostatak

| 31.5.2018. u 10:16h | Objavljeno u Sport

- Završilo je na žalost s nepovoljnim rezultatom po nas. Igračima ne mogu ništa zamjeriti, osim individualnih grešaka iz kojih smo prelagano primali golove - komentirao je na današnjem susretu s novinarima u klubu trener Varaždina Mario Kovačević, jučerašnji prvi kvalifikacijski susret za popunu Prve HNL, u kojem je Istra 1961 pobijedila Varaždin 3:1.

- Prvo je poluvrijeme bilo baš onakvo kako smo se dogovorili i pripremali. Istra 1961 je imala posjed lopte, a mi smo iz znali iz faze obrane dobro priključiti u fazu napada. Postigli smo gol na vrijeme i sjajno otvorili utakmicu, a poslije toga imali smo dvije tri situacije za novi pogodak koji bi prelomio utakmicu, ali na žalost nismo. Znali smo da će trebti preživjeti prvih 15 minuta drugog poluvremena, jer smo bili svjesni da će domaćin napraviti pritisak po naš gol. Jučer smo imali dosta nesreće, jer osim što smo dva puta pogađali okvir njihovog gola pogodili smo i vlastitu mrežu za 1:1, što je diglo domaćina i okrenulo susret u korist Istre 1961 -dodao je Kovačević.

- I nakon 1:1 imali smo prilika, ali su naši udarci završavali pored gola, a njihove lopte odsjele su u našoj mreži i iz dva udarca po našem golu postigli su tri gola. Drago mi je da je jučerašnja utakmica pokazala da se možemo boriti s prvoligašem, da se ne trebamo predati jer nas očekuje još 90 minuta. U ova dva dana trebamo se odmoriti i dobro pripremiti, a vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača nadoknaditi rezultatski zaostatak. Neće biti lako, Istra 1961 je u prednosti, ali nemamo što izgubiti. Vjerujem da ćemo od prve minute juriti na gol Istre 1961 i učiniti sve da ipak izborimo Prvu HNL - naglasio je Kovačević.

Igrač varaždinske momčadi Dejan Glavica također vjeruje u dobar rezultat u uzvratu, koji je na rasporedu u subotu u 19 sati na stadionu Varteksa, a za kojeg vlada veliko zanimanje.

- Imamo još 90 minuta i sigurni smo da ćemo postići dva gola, samo gol ne smijemo primiti. Ako ćemo biti pravi kao što smo bili do sada mislim da nećemo imati nikakvih problema s Istrom 1961, prema kojoj smo imali respekt, jer ipak su oni prvoligaši.Više smo se usredotočili na sebe i kako smo krenuli u susret i postigli gol vjerovao sam da ćemo zabiti još jedan. Ja sam imao dvije situacije u kojima sam trebao bolje reagirati, da sam dao drugi gol utakmica bi imala drugačiji tijek. Vidjelo se da možemo igrati s Istrom 1961 koja je imala podršku s tribina, no ako ćemo biti pravi od prvig do posljednjeg igrača u uzvratu nećemo imati problema i svima ćemo dokazati da nam je mjesto u Prvoj HNL. Rezultat nije nenadoknadiv,samo ih moramo napasti, nemamo što čekati - rekao je Glavica.