Kovačević: Uvijek je motivirajuće igrati protiv susjeda,u zadnje vrijeme više uspjeha ima Slaven, ali je vrijeme da se to prekine Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Uvijek je motivirajuće igrati protiv susjeda,u zadnje vrijeme više uspjeha ima Slaven, ali je vrijeme da se to prekine

| 25.1.2023. u 11:05h | Objavljeno u Sport

Utakmice 19. kola na rasporedu su predstojećeg vikenda u SuperSport HNL, a momčad Varaždina će u petak u 17 sati otvoriti kolo domaćom utakmicom protiv Slaven Belupa.

- Završila je polovica prvenstva i krećemo s trećim dijelom natjecanja. Prve dvije utakmice u ovom prvenstvu pokazale su da je Slaven Belupo možda i najteži protivnik za nas jer izgubili smo obje utakmice a pri tome im nismo postigli gol, tako da je kod nas velika motivacija da to promijenimo. Naša prva dva susreta, kao i prvo kolo nastavka prvenstva pokazali su da je konkurencija izjednačena i teško je svima igrati po teškim terenima,a vjerujem i želja nam je da rastemo iz utakmice u utakmicu - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Priprema za Slaven Belupo prolazi u pozitivnom ozračju.

- Igrači dobro rade, imamo par sitnijih ozljeda, ali kadar se polako popunjava. U konkurenciju za sastav se vraća Lamine Ba,a i svi ostali koji su bili u kadru a nadmetanje s Lokomotivom bit će na raspolaganju za susret u petak. Motivirani i spremni  dočekujemo susjeda i za nas neugodnog protivnika -naglasio je Kovačević.

Osim što će susret u petak biti lokalni, susjedski derbi, bit će to i sraz četvrtoplasiranih gostiju i petoplasiranog domaćina.

- Nije nikakvo čudo što su na četvrtom mjestu jer imaju iskusnu ekipu, odličnog trenera i zato jesu na toj poziciji. u svakoj utakmicu želimo pobijediti,pa tako i u petak, a moja je želja da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Znamo kakav nas suparnik čeka, Slaven igra na jedan, mi na drugi način, kod njih je puno iskusnih igrača koji dugo godina igraju prvu ligu, najčvršća su ekipa, znaju igrati na rezultat i zato jesu na četvrtoj poziciji, ali mi smo odmah do njih. Uvijek je motivirajuće igrati protiv susjeda,u zadnje vrijeme puno više uspjeha ima Slaven Belupo,ali je vrijeme da se to prekine. Želja je mene i mojih igrača da pobijedimo Slaven Belupo - naglasio je Kovačević.

Luka Jelenić, igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi,prvo se dotaknuo nedjeljnog nadmetanja s Lokomotivom, koje je završilo bez golova, a onda je najavio i susret u petak.

- Nismo dobro ušli u susret s Lokomotivom, oni su imali par dobrih situacija za postizanje pogotka, no na sreću obranili smo se. Kasnije smo preuzeli inicijativu i kontrolu utakmicu, imali par dobrih prilika i konačan rezultat je najrealniji. Mislim da smo se dobro odmorili i da spremno dočekuje Slaven Belupo. U prošle dvije utakmice s njima nismo imali dobar rezultat, a nadam se i vrijeme je da to promijenimo - zaključio je Jelenić.