Kovačević uoči Solina: Već je vrijeme da na svom stadionu odigramo jednu pravu utakmicu

| 31.3.2022. u 11:41h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne stanke zbog obaveza reprezentacije, utakmicama 22. kola ovog se vikenda nastavlja natjecanje u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Za momčad Varaždina to znači domaćinstvo sastavu Solina, a utakmica će se igrati u subotu u 18 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

- Dobro nam je došla ova reprezentativna pauza, siguran sam da smo je dobro iskoristili, da smo dobro trenirali. Malo su nas poremetile ozljede i odlazak petorice igrača u mladu reprezentaciju, bez kojih smo se pripremali za nastavak prvenstva. Središnji događaj bio je prijateljski susret protiv slovenskog prvoligaša, momčadi Brava, kojeg smo dobro odradili i opet se pokazalo da imamo širinu igračkog kadra. Naime, igrači koji su do sada manje igrali dobro su se iskazali na utakmici s Bravom i imam slatke brige uoči nadmetanja sa Solinom - naglasio je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Nakon što je pauzirao u prošlom kolu zbog tri žuta kartona Igor Postonjski vraća se u konkurenciju za sastav, no nije sigurno hoće li moći zaigrati Lusavec.

- Drago mi je zbog našeg kapetana Postonjskog koji će biti u kadru za ogled sa Solinom. Tek se danas vraćaju četvorica reprezentativaca U-20 koji su igrali u Dubaiju i tek trebamo vidjeti u kakvom su stanju, a Lusavec je u šest dana odigrao tri utakmice za U19 reprezentaciju, što me veseli, no na žalost došlo je do ozljede. Tek trebamo vidjeti koje ćemo igrače moći koristiti. Teklić zbog ozljede u utakmici s Dinamo cijeli tjedan nije trenirao, tek je jučer počeo s radom, dok su ostali u dobrom stanju. Vjerujem da ćemo izabrati jedanaest najspremnijih koji će početi susret, a čeka nas težak susret - rekao je Kovačević.

Solin u Varaždin dolazi nakon pozitivnog niza, u posljednje četiri utakmice osvojili su 10 bodova, s tri pobjede i jednim neriješenim susretom.

- Svaka utakmica je teška i neizvjesna, a koliko god su oni u dobrom nizu vjerujem u svoju momčad. Vrijeme je već da na svom stadionu odigramo jednu pravu utakmicu, da budemo agresivni, rastrčani i da igramo od prve minute onako kako mi znamo. Solin će se od prve minute postaviti čvrsto, dosta su se pojačali u odnosu na jesenski dio sezone,a koliko imam informaciju u ova dva tjedna došla su im dva igrača iz Ukrajine, tako da su malo bolji suparnik nego što su bili na jesen, ali igramo kod kuće. Opet ćemo trebati biti pametni, a vjerujem da ćemo na ovom susretu ranije postići pogodak. Uvijek nam je želja da što prije postignemo pogodak da bi nam bilo lakše u nastavku susreta. Osim što su čvrsti u zadnjem redu pokušavaju brzo izlaziti u polukontre i kontre, što su na posljednjoj utakmici s Croatijom u gostima i uspjeli, tako da ćemo morati biti oprezni, posebno prvih 45 minuta, ali vjerujem da ćemo se nametnuti od prve minute i postići što prije gol - zaključio je Kovačević.