Kovačević uoči Sesveta: Imamo problema s ozljedama, ali od prve minute ćemo tražiti pobjedu Foto: Krešimir Đurić

Kovačević uoči Sesveta: Imamo problema s ozljedama, ali od prve minute ćemo tražiti pobjedu

| 11.5.2022. u 10:41h | Objavljeno u Sport

U sklopu 28. kola Druge HNL momčad Varaždina će u petak,13. svibnja od 17 sati i 30 minuta gostovati u Zagrebu gdje će igrati protiv Sesveta.

Lider prvenstva treba bodove iz tog susreta u borbi za naslov prvaka, dok su Sesvete pretposljednje na tablici i njima su bodovi također potrebni u borbi za ostanak u ligi.

- Datum kada ćemo igrati utakmicu malo je nezgodan, petak 13., ali vjerujem da će taj dan biti sretan za nas a i učinit ćemo sve da bude sretan, iako imamo zaista puno problema s igračkim kadrom. Ne tražim u tome nekakav alibi, ali zaista je nevjerojatno kakve nam se stvari događaju. Svi naši napadači su ozlijeđeni i danas i sutra na treningu vidjet ćemo tko je uopće spreman za utakmicu sa Sesvetama - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Izvjesno je da je Šego zbog ozljede izgubljen do kraja sezone, a neće biti ni već otprije ozlijeđenih Domjanića i Topića.

- Herrera najvjerojatnije neće biti spreman ni za ovaj susret, a ako će biti neće biti na sto posto, tako da ćemo vidjeti hoćemo li ga i koliko moći koristiti u petak. Poslije utakmice s Jarunom probleme s koljenom imao je i Teklić, tako da ćemo tek vidjeti tko će igrati, a samo oni koji budu sto posto zdravi konkurirat će za ovaj susret - rekao je Kovačević.

Sesvete je nedavno opet promijenilo trenera.

- Najteže je pripremiti se za petak i izanalizirati Sesvete jer im je došao već četvrti trener ove sezone, a svaki trener donosi nove ideje i svoju energiju, ali moramo gledati sebe, mi smo momčad koja se bori za prvo mjesto i mora se vidjeti razlika a njima je svaki bod bitan za ostanak. Ne znam kako su se Sesvete uopće doveli u postojeću situaciju da im je svaki bod bitan, ali to je njihov problem. Utakmica s Rudešom bila nam je dobra opomena kako se moramo pripremiti, a sada nas čeka slična utakmica sa suparnikom koji će igrati na nož i mi se tome moramo prilagoditi, a ako ćemo biti takvi onda ćemo pokazati da smo mi ipak kvalitetnija ekipa i od prve minute ćemo tražiti pobjedu - rekao je Kovačević.