Kovačević uoči Rijeke: Protiv najtežih suparnika moramo pokazati da smo zasluženo tu gdje jesmo Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Rijeke: Protiv najtežih suparnika moramo pokazati da smo zasluženo tu gdje jesmo

| 12.5.2023. u 11:10h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Za nedjeljnu utakmicu s Rijekom trener Varaždina Mario Kovačević neće moći računati na čak sedmoricu igrača, od kojih su šestorica krilni igrači.

 - Dobra je stvar da će nam se vratiti "kartonirani" igrači koji nisu mogli igrati protiv Šibenika, Kolarić, jelenić i Stanić, iako vidim da je Stanić jučer poslije treninga osjetio bolove, tako da je pitanje hoće li konkurirati za nedjelju. U konkurenciju se opet vraća naš kapetan Igor Postonjski, što mene posebno veseli, a vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti. Ovaj tjedan je dobro trenirao i nema više bolove u nozi. Problemi su s ozljedama Šege, koji je još na susretu sa Šibenikom na poluvremenu napustio teren, u utorak na treningu gležanj je izvrnuo Mitrovski, a već od prije su ozlijeđeni Puclin, Drožđek, Banovec, Herrera i Vuk. Vidi se da su to uglavnom igrači koji igraju na krilnim pozicijama i s te strane mogu imati problema što se tiče našeg načina igre i sustava. Vidjet ćemo, imamo još dva treninga da se što bolje pripremimo, ali nema nikakvog kukanja. Pokazali smo protiv Šibenika da igrači koji su do sada manje igrali da su puni volje i želje da dobiju priliku da pokažu da se na njih može računati, a tako će sigurno biti i u nedjelju - naglasio je Kovačević.

 - Veseli nas ova utakmica i borba za što je moguće bolju poziciju te da posljednjih 10 kola ne razmišljamo o borbi za goli opstanak već o tome kako uhvatiti što je moguće bolju poziciju, a još uvijek je u igri i četvrto mjesto. Dolazi nam u goste najteži mogući suparnik u ovom trenutku, momčad koja ovo proljeće igra najbolji nogomet u hrvatskoj ligi, ali to smo i htjeli. Vjerujem u svoje igrače i moramo protiv najtežih suparnika pokazati da smo zasluženo tu gdje jesmo, i ako želimo nešto više takvog protivnika moramo i želimo pobijediti pred domaćom publikom, uz sve uvažavanje i poštovanje kvalitete Rijeke - rekao je Kovačević.

 U dosadašnji tri susreta Varaždin je ostvario pobjedu u prvoj utakmici u sklopu 7. kola, a posljednje dvije je izgubio, kod kuće 3:0 i na Rujevici 3:1.

 - Rijeka je vrh hrvatskog nogometa, koja se posložila ovog proljeća. Puno su igrača doveli na ljeto,ali na žalost po njih nisu pogodili sa svim igračima, ali su opet doveli igrače tijekom zime. Pobijedili smo ih u prvom susretu na Rujevici, iako smo imali dosta problema sa sastavom, posljednje dvije utakmice smo izgubili i sada je vrijeme da ih opet pobijedimo, iako stvarno cijenim i poštujem Rijeku. Kolega Jakirović zna svoj posao, ali moramo ako želimo što bolju poziciju i takvog suparnika pobijediti - napomenuo je Kovačević.

Dodao je da Rijeka ima individualnu kvalitetu, ali sada igraju kao kolektiv i u tom su dijelu po njegovu mišljenju najjači.

- Stvarno igraju dobar nogomet, rade dobru tranziciju, imaju individualnu kvalitetu i u fazi napada i u fazi obrane, tako da su najteži mogući protivnik,ali za nas su veliki izazov i želimo se pokazati i dokazati protiv najboljih - rekao je Kovačević.

Analizirao je prethodna dva susreta u kojima je Varaždin izgubio od Rijeke, kako se ne bi opet događale greške koje su omogućile pobjedu suparničke momčadi.

- U porazu od 3:0 crveni karton Lamine Ba u prvom poluvremenu usmjerio je utakmicu. Cijelo drugo poluvrijeme igrali smo s igračem manje i odmah smo na početku primili gol, iako smo u tom trenutku bili bolji od Rijeke. Na Rujevici je bio pravi derbi,45 minuta smo igrali dobro, ali smo na žalost u završnici prvog poluvremena, u 46. minuti, primili gol, koji je Rijeci dao još veću snagu. Tih 1:0 u gostima uvijek je aktivno, ali prerano smo krenuli va bank i primili smo još dva gola iz kontranapada i susret je prelomio u njihovu korist. Baš sam bio žalostan poslije te utakmice, ali znam da možemo igrati s njima, a sada je prilika da pred našom publikom pokažemo da možemo kvalitetnije igrati i da ne griješimo u nekim stvarima, a onda se možemo nadati pobjedi - zaključio je Kovačević.

Igrač zadnjeg reda Luka Škaričić (21) bit će u konkurenciji za nedjeljni susret s Rijekom.

- Rijeka je neugodan suparnik, možda trenutno igraju najbolji nogomet u HNL-u. Meni se dogodilo da sam u SuperSport HNL debitirao baš protiv Rijeke kada smo ih pobijedili na Rujevici, tako da ću u nedjelju imati još veći motiv aku ću dobiti priliku. Atmosfera je kod nas u svlačionici uvijek dobra, dosta je ozlijeđenih igrača, ali oni koji su spremni dat će u nedjelju svoj maksimum i da će tri boda ostati u Varaždinu - rekao je Škaričić.

Rijeka u svojim redovima ima Matiju Frigana, drugog strijelca prvenstva s 14 golova, tako da igrače zadnjeg reda varaždinske momčadi očekuje dosta posla.

- Frigana poznajem iz U20 reprezentacije, vrlo neugodan igrač, brz, agresivan,žilav, ali mi isto tako imamo kvalitetne igrače u zadnjem redu i dat ćemo sve da ga što bolje zaustavimo i pobijedimo u nedjelju - zaključio je Škaričić.