Kovačević uoči Osijeka: Sve ćemo učiniti da se njihova kriza nastavi i završi tek poslije našeg susreta Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Osijeka: Sve ćemo učiniti da se njihova kriza nastavi i završi tek poslije našeg susreta

| 14.8.2022. u 08:50h | Objavljeno u Sport

U sklopu priprema za susret 5. kola SuperSport HNL, kojeg će Varaždin igrati danas u Osijeku, momčad trenera Maria Kovačevića je u srijedu na svom stadionu odigrala prijateljski susret s ukrajinskim prvoligašem Dnipro 1. Priliku su dobili igrači s manjom minutažom u dosadašnjem tijeku prvenstva, a susret je okončan rezultatom 3:3.

- Jako nam je dobro poslužila ta utakmica. Igrači su dobro odigrali protiv jakog suparnika, što me veseli jer uvijek naglašavam da je bitna konkurencija u momčadi i da oni koji manje igraju uvijek daju sve od sebe. Tijekom prvenstva bit će kartona i ozljeda i svaki igrač nam je potreban. Loša stvar iz te utakmice je ozljeda Karabatića, kojemu je stradalo koljeno i tek nakon magnetske rezonance vidjet ćemo o kakvoj je ozljedi riječ. Nisam zadovoljan ni time što smo na svom terenu primili tri gola, od kojih su dva opet bili iz prekida, a jedan od njih dobili smo u sudačkoj nadoknadi vremena. Veseli me da su naši mladi igrači odigrali dobru utakmicu i bit će u konkurenciji za susret s Osijekom - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Voljom ždrijeba ovo će Varaždinu biti treća utakmica u nizu u kojoj će im suparnik biti jedna od najjačih hrvatskih momčadi.

- Cijenim i poštujem Osijek, pod vodstvom Bjelice dvije godine su zaista igrali dobro, a ispadanje iz Europe očigledno ih je jako uzdrmalo, a nema sumnje da će učiniti sve da izađu iz postojeće situacije, ali ne obraćamo pažnju na njih, već se moramo skoncentrirati na sebe i svoju igru. Veseli da smo posljednje tri utakmice odigrali onako kako mi želimo i želja nam je da jednako dobro i nastavimo. Osim Karabatića ni Posavec neće, na žalost, zbog ozljede neće biti u konkurenciji za susret s Osijekom, dok su ostali na raspolaganju. Trebat ćemo dati sve od sebe jer igrat ćemo protiv odlične ekipe za hrvatske prilike, koja je u maloj krizi, a na nama je da pokažemo da naše igre u posljednje tri utakmice nisu slučajnost, a ako budemo na tom nivou onda se možemo nadati bodovima - rekao je Kovačević.

I Osijek je tijekom ovog tjedna pred susret s Varaždinom odigrao trening utakmicu s Croatijom iz Đakova, koju su pobijedili rezultatom 7:0.

- Trener Bjelica je iskusan i kvalitetan trener, zna što momčadi treba i zato su odigrali susret s Croatijom u kojem su bili efikasni. I protiv Istre 1961 imali su dosta prilika, ali lopta nije htjela u gol, a na kraju su i primili gol, čime se kriza još više produbila. Učinit ćemo sve da njihova kriza završi poslije našeg susreta. Mi smo bitni, ako mi budemo pravi, onda se možemo nečemu nadati. Igramo protiv Osijeka na njihovom stadionu i normalno je da su oni favoriti ali idemo pokazati da znamo igrati nogomet i da nismo zalutali u prvu ligu- zaključio je Kovačević.

Utakmica na stadionu u Gradskom vrtu u Osijeku počet će danas u 18 sati i 55 minuta. Sudac će biti Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), a pomagat će mu Jerko Crnčić (Vrbovec) i Nikola Kečkiš iz Virovitici, dok će četvrti sudac biti Ante Čulina (Zagreb).

VAR sudac bit će Duje Strukan (Split), a asistirat će mu Alen Jakšić (Solin).