Kovačević uoči Osijeka II: Imaju tri pobjede u nizu, ali nemamo što puno razmišljati o njima, mi smo bitni Foto: Krešimir Đurić

Kovačević uoči Osijeka II: Imaju tri pobjede u nizu, ali nemamo što puno razmišljati o njima, mi smo bitni

| 21.4.2022. u 11:25h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Utakmicama 25. kola predstojećeg se vikenda nastavlja Druga hrvatska nogometna liga, a za momčad Varaždina to znači domaćinstvo drugoj momčadi Osijeka.

 Gosti, koji se sljedeće sezone više neće natjecati u ovom rangu, doći će rasterećeni u Varaždin, dok momčad Maria Kovačevića mora ostvariti pozitivan rezultat, kako bi s bodovnom prednošću dočekala 26. kolo i derbi susret u Zagrebu protiv Rudeša.

 - Prije svega koristim priliku da čestitam treneru Miljenku Mumleku i njegovim juniorima na plasmanu u finale hrvatskog Kupa, što je lijep rezultat za sve nas u klubu - rekao je uvodno trener Kovačević - Što se tiče utakmice s drugom momčadi Osijeka oni su u pozitivnom nizu, imaju tri pobjede zaredom, mlada su, razigrana ekipa. Igrali smo s njima u jesenskom dijelu na njihovom terenu, bili smo bolji, ali oni su se dobro branili i utakmica završila 0:0. Koliko god su mladi i razigrani, dosta su odgovorni, nemaju imperativ i najteže je igrati protiv takvih suparnika, ali nemamo što puno razmišljati o njima, mi smo bitni - naglasio je trener Varaždina.

 Neće moći računati na sve igrače, jedan sigurno neće biti u kadru. a dvojica su upitna.

 - Ovaj tjedan smo dobro radili na treninzima, no na žalost prate nas sitne ozljede i najvjerojatnije nećemo moći računati na Uratu, dok su upitni Postonjski i Bagadur, a vjerujem da će barem jedan od njih moći zaigrati, dom su sv ostali spremni. Znamo kakva nas utakmica očekuje, morat ćemo biti rastrčani, trkački dobri, da bi im mogli parirati, a najvažnije je da u fazi napada budemo efikasni i da se veselimo na kraju pobjedi - rekao je Kovačević.

 U prvoj utakmici ove sezone druga momčad Osijeka odigrala je malo zatvorenije, za očekivati je da će u subotu biti nešto otvoreniji.

 - Analizirali smo drugu momčad Osijeka i spoznali da je njima lakše igrati u gostima. Dobro se brane, imaju dobar izlazak, brze polukontre i kontre, ali ponavljam, mi smo bitni. Vjerujem da ćemo s posjedom pritisnuti, a najvažnije je da budemo dobri u suparničkoj trećini, okomiti, s puno utrčavanja u prostor i efikasni. Moramo se bojati njihove polukontre, ali vjerujem da ćemo ju uspješno spriječiti - rekao je Kovačević.

 Posljednja prvenstvena utakmica protiv Opatije, koju je Varaždin svladao 4:0, napunila je momčad samopouzdanjem pred završnicu prvenstva

 - Četiri gola, četiri različita strijelca, što me veseli. Vjerujem u naše napadače, znam koliko mogu, uvijek pred svojim navijačima imamo neki grč, ali vjerujem da im je ta utakmica podigla samopouzdanje i da će u subotu od prve minute biti pravi - rekao je Kovačević.

 Sljedeće, 26. kolo donosi derbi ne samo kola već možda i prvenstva, u kojem će Varaždin biti gost Rudešu, jedinom protukandidatu za plasman u prvu ligu, no u varaždinskoj svlačionici o toj se utakmici još ne razgovara.

 - Uopće ne razmišljam o Rudešu, nama je utakmica s drugom momčadi Osijeka najbitnija, kada subotnja utakmica završi onda ćemo razmišljati o Rudešu - zaključio je Kovačević.