Kovačević uoči Lokomotive: Očekujem otvorenu utakmicu, u kojoj ćemo pokušati iskoristiti svoje prednosti Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Lokomotive: Očekujem otvorenu utakmicu, u kojoj ćemo pokušati iskoristiti svoje prednosti

| 1.4.2023. u 10:28h | Objavljeno u Sport

Nakon dvotjedne reprezentativne stanke jučerašnjom utakmicom 27. kola između Slaven Belupa i Istre 1961 (2:0) nastavljena je SuperSport HNL.

Momčad Varaždina će sutra gostovati kod Lokomotive, a susret će se igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici od 18 sati.

- Igračima već nedostaju utakmice. Mislim da smo dobro iskoristili ovu prvenstvenu pauzu, da su se igrači dobro odmorili jer smo nešto više od tri mjeseca u punom pogonu. Igrači su prvo imali četiri dana odmora, a nakon toga smo radili da bi se što bolje pripremili za preostalih 10 kola - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Stanje u ekipi je dobro,no jedan bitan igrač na kojeg se računalo da će biti u kadru za sutrašnje nadmetanje morat će susret protiv Lokomotive ipak preskočiti.

- Kolarić i Vugrinec se polako priključuju radu s momčadi, ali na njih još nećemo računati za Lokomotivu. Što se tiče Postonjskog mislili smo da će moći zaigrati sutra, no ipak, na žalost, neće konkurirati za sastav zbog ozljede, ali se nadam da ćemo ga moći koristiti u sljedećem kolu, kada ćemo igrati kod Slaven Belupa. Svi ostali vrijedno treniraju i jedva čekamo utakmicu s Lokomotivom - naglasio je Kovačević.

U dosadašnja dva susret s Lokomotivom ove sezone Varaždin je osvojio četiri boda, pobjedom u Kranjčevićevoj ulici i bodom na svom terenu.

- Lokomotiva je jako dobra momčad, godinama igraju dobar nogomet. U proljetnom dijelu prvenstva posebno su opasni i neke utakmice u proljetnom dijelu su odigrali najbolje. Znamo da imaju kvalitetu, svoj stil igranja, a dvije dosadašnje utakmice pokazale su da su naša međusobna nadmetanja jako zanimljiva. Iako je posljednja utakmica završila bez golova bilo je puno prilika s obje strane. I sada očekujem otvorenu utakmicu od prve minute. Obje momčadi imaju svoje prednosti i mane, a vjerujem da ćemo pokušati iskoristiti svoje prednosti, a mane uspjeti sakriti. Kod Lokomotive opasnost prijeti od svakog njihovog igrača, središnja linija im je dobra, igraju otvoreni, ofenzivni nogomet i vjerujem da ćemo se znati obraniti, ali i iskoristiti njihov visoki pritisak. Očekujem dobru, čvrstu utakmicu i dat ćemo sve od sebe da ostanemo neporaženi - rekao je Kovačević.

Pobjedom u prošlom kolu Varaždin je potvrdio ostanak u najelitnijem nogometnom rangu i sljedeće sezone, a nakon ispunjenja prvog cilja momčad se može, bez pritiska, posvetiti ostvarenju drugog - pokušati osvojiti četvrto mjesto, koje bi naredne sezone moglo voditi u Europu.

- Matematički još nismo osigurali ostanak, ali još je 10 kola do kraja i između nas i Gorice je 20 bodova razlike, međutim, o tome nećemo puno razmišljati. Sami smo se doveli u ovu situaciju, sretni smo i zadovoljni da se u posljednjih 10 kola borimo za što bolju poziciju na tablici, da nije samo borba za goli život i sretan sam i ponosan na svoje igrače za sve što smo do sada napravili. Uopće nema euforije kod nas, razmišljam samo o prvoj sljedećoj utakmici, a tako želim da razmišljaju i moji igrači. Nakon Lokomotive čeka nas četvrti, posljednji krug prvenstva. Imamo dosta težak raspored jer od pet utakmica imat ćemo četiri gostovanja, ali ne bojimo se nikoga i pozitivno razmišljamo. Nadam se i želim da budemo još i bolji, a ako ćemo se popraviti bar za 5 do 10 posto, onda zaista možemo zauzeti poziciju koju svi želimo. Igračima sam rekao da nismo ovih 26 kola dali sve od sebe da bi u preostalih 10 kola nešto glumili, zato što smo osigurali ostanak, već ćemo poginuti na terenu da bi ostvarili što je moguće bolju poziciju na tablici - zaključio je Kovačević.

Igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Jorgo Pellumbi, koji će biti među kandidatima za nastup u sutrašnjem susretu, naglašava da je atmosfera u svlačionici jako dobra.

- Nikada još nisam imao takvu atmosferu u svlačionici. Sutra ćemo odigrati najbolje što možemo, igrat ćemo svoju igru i nadam se da ćemo se vratiti u Varaždin s tri boda. Lokomotiva je jako kvalitetna momčad, ali i mi imamo kvalitetnu ekipu i ako će nam biti dobar dan vjerujem da možemo do tri boda - rekao je Pellumbi.