Kovačević uoči Kustošije: Svaki kraj jedne prilika je za početak nove pozitivne serije

| 3.3.2022. u 12:38h | Objavljeno u Sport

Druga hrvatska nogometna liga nastavlja se ovog vikenda utakmicama 19. kola. Za momčad Varaždina to znači gostovanje kod Kustošije u subotu, od 15 sati i 30 minuta.

Momčad Varaždina odlazi na susret kao lider prvenstva, koji je u prošlom kolu, na domaćem terenu, pretrpio prvi poraz pod vodstvom Maria Kovačevića, nakon pozitivnog niza od 11 kola bez poraza.

- Na žalost dogodio se taj poraz. Bio bih najsretniji da opet dođemo u pozitivnu seriju, a u sportu je nemoguće stalno pobjeđivati. Poraz nam se možda dogodio u najgorem trenutku, nakon dvije uvodne pobjede nadali smo se pobjedi i protiv Intera, ali smo izgubili. Na posljednje dvije utakmice trebali smo biti odlučniji, a nismo bili takvi i poraz se desio. Okrenuti smo Kustošiji, a svaki kraj jedne serije prilika je za početak nove pozitivne serije, tako govorim i igračima i vjerujem da već nakon prvog poraza možemo opet doći u pozitivnu seriju - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Kustošija je na pretposljednjem,15. mjestu s 18 osvojenih bodova, jednim više od posljednjeplasirane Opatije.

- Čeka nas suparnik koji se bori za ostanak u ligi, nema što izgubiti, a mi moramo biti maksimalno spremni da nešto kod njih napravimo. Bez obzira na sve kvalitetnija smo ekipa i kroz našu prepoznatljivu igru moramo tražiti rezultat, moramo biti puno opasniji i ofenzivniji u fazi napada. Vjerujem da ćemo se od prve minute nametnuti i kroz igru tražiti rezultat - napomenuo je Kovačević.

U posljednja dva susreta realizacija nije bila jača strana momčadi Varaždina.

- Vjerujem da će se naši napadači raspucati i postizati golove, ali ne samo napadači - naglasio je Kovačević.

Zbog tri žuta kartona u momčadi neće biti Frana Brodića,a Urata kojeg nije bilo u konkurenciji za sastav na posljednja dva susreta konkurirat će za momčad.

- Urata je trenirao ovaj tjedan, a vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti. Bagadur se vraća nakon tri žuta kartona, naš kapetan Postonjski dulje vrijeme vuče ozljedu i najvjerojatnije ga neće biti u kadru, a sigurno, zbog ozljeda, nećemo moći računati na Igreca, Vugrinca i Jagića. Međutim, ima nas dosta, vjerujem u svoje igrače i da će oni koji će dobiti priliku pozitivno odgovoriti - zaključio je Kovačević.