Kovačević uoči Istre 1961:  Teško nam je nakon domaćeg poraza i jedva čekamo utakmicu protiv Istre 1961, da se iskupimo Foto: Dražen Novosel

Kovačević uoči Istre 1961: Teško nam je nakon domaćeg poraza i jedva čekamo utakmicu protiv Istre 1961, da se iskupimo

| 22.7.2022. u 10:22h | Objavljeno u Sport

Drugo kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige večeras će u Puli otvoriti Istra 1961 i Varaždin. Bit će to nadmetanje momčadi koje se pretrpjele domaće poraze na startu prvenstva, Istra 1961 od Hajduka, a Varaždin od Slaven Belupa.

- S igračima smo napravili analizu susreta sa Slaven Belupom i na žalost u osnovnim nogometnim postulatima nismo bili pravi, prije svega u duelu i agresivnosti. U tom dijelu gosti su se nametnuli i na kraju pobijedili. Vidim da su igrači dobro reagirali na treningu, igračima i nama koji smo u klubu je teško nakon domaćeg poraza i jedva čekamo današnju utakmicu protiv Istre 1961, da se iskupimo, dat ćemo sve od sebe da budemo bolji a takvi i moramo biti ako želimo nešto napraviti - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Zbog ozljeda iz konkurencije za sastav otpali su Vuk, StolniK, Šego i Škaričić.

- Kadar se širi, što me veseli, iako nam puno nedostaje Šego, naša prva opacija u fazi napada, kao i Škaričić. Pravo nastupa imat će stoper Lamina Ba,kao i Luka Jelenić, koji je dulje vrijeme s nama. Morat ćemo reagirati što se tiče sastava jer neke stvari zaista nisu bili dobre u susretu protiv Slaven Belupa, tako da ćemo napraviti što možemo. Vjerujem da ćemo biti bolji u duelima i trkčaki, gdje možemo i moramo puno bolje, da možemo uspostaviti našu pas igru, kroz koju ćemo se pokušati nametnuti da bi došli do ppzitivnog rezultata - rekao je Kovačević.

Gledao je nadmetanje istre 1961 protiv Hajduka.

- Istra 1961 je kao i mi, ekipa koja se još uvijek gradi. U prvom poluvremenu nadmetanja s Hajdukom odigrali su čvrsto, sukladno svojim mogućnostima, imali su par dobrih izlazaka. Nakon gola kojeg su primili pred kraj prvog dijela teško im se bilo vratiti, vidjelo se da je Hajduk u ovom trenutku ipak bolja i kvalitetnija momčad. Istra 1961 je kompaktna ekipa koja hoće igrati, igraju od zadnje linije, imaju svoje kvalitete, kao i mane, koje ćemo pokušati iskoristiti. Mi smo najbitniji, moramo biti puno bolji ako želimo nešto osvojiti - zaključio je Kovačević.