Kovačević: U Velikoj Gorici želimo pozitivan rezultat Foto: Dražen Novosel

Kovačević: U Velikoj Gorici želimo pozitivan rezultat

| 17.1.2023. u 11:59h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina će sutra u Velikoj Gorici početi proljetni dio prvenstva u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. Riječ je o odgođenom susretu 17. kola, koji se trebao igrati kao posljednji susret u jesenskom dijelu prvenstva, ali je odgođen na zahtjev Gorice, koja je tada imala šest igrača zaraženih koronavirusom.

- Odradili smo šest tjedana priprema, koja su brzo prošla, a radilo se dobro. Očekujemo da ćemo dobro ući u prvenstvo, a na početku svakog prvenstva ne znate kako će ekipa reagirati. Vjerujem da će rezultat pokazati da smo dobro radili tijekom priprema i da ćemo već na početku prvenstva biti u dobroj formi. Puno će ovisiti i o meteorološkim uvjetima, vjerojatno će nas čekati težak teren,ali tome ćemo se morati prilagoditi - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Gorica je trenutačno posljednja na tablici, dok Varaždin ulazi u nastavak prvenstva s pete pozicije.

- S obzirom na poziciju Gorica protiv svakoga na svom terenu mora ići na pobjedu, pa tako i protiv nas. Morat ćemo znati kako im parirati, dati sve od sebe da pokušamo uspostaviti svoju igru i da kroz nju dođemo do pozitivnog rezultata - napomenuo je Kovačević.

Zbog crvenih kartona iz Kup nadmetanja s Osijekom u sastavu Varaždina neće biti Zelenike i Pellumbija, a zbog ozljede će izostati Ba.

- Najvjerojatnije ćemo biti i bez Noe Vugrinca,koji je također ozlijeđen, ali ostali su spremni i jedva čekaju susret u Velikoj Gorici. Oni koji će dobiti priliku vjerujem da će dati sve od sebe, a u Gorici želimo pozitivan rezultat - rekao je Kovačević.

Tijekom zimske stanke Gorica je dovela novog trenera i nekoliko igrača.

- Zaista su promijenili puno igrača,a neke koje su doveli neće imati pravo nastupa na sutrašnjem susretu. Imaju novog trenera i teško se pripremiti za sutrašnje nadmetanje, ali s obzirom na ono čime raspolažemo dobro ćemo analizirati i prezentirati našim igračima da znaju što nas otprilike očekuje. Najviše radim na svojoj ekipi, da budemo disciplinirani, da budemo čvrsti i kompaktni, da se znamo prilagoditi suparniku i terenu, a u tom slučaju sigurno možemo očekivati dobar rezultat - zaključio je Kovačević.

Sutrašnji susret u Velikoj Gorici počet će u 15 sati.