Kovačević uoči Croatije: Svi u Zmijavcima moramo biti na maksimumu, ako želimo doći do pozitivnog rezultata Foto: Krešimir Đurić

Kovačević uoči Croatije: Svi u Zmijavcima moramo biti na maksimumu, ako želimo doći do pozitivnog rezultata

| 8.4.2022. u 13:26h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U sklopu 23. kola u Drugoj HNL momčad Varaždina u nedjelju očekuje gostovanje u Zmijavcima i susret s tamošnjom Croatijom.

Za momčad trenera Marija Kovačevića ova utakmica dolazi nakon domaće minimalne pobjede nad Solinom, izborene u četvrtoj minuti sudačke nadoknade vremena, dok je Croatia izgubila u Opatiji od istoimenog domaćina 2:1.

- Vrijedna pobjeda protiv dobrog suparnika Solina, koji ovo proljeće igra dobar nogomet. Kako sam rekao i poslije utakmice nadam se da će ta pobjeda još više podići moje igrače, da steknu još više samopouzdanja. Nije lako, borimo se, unatrag 16-17 kola svaka utakmica nam je praktički biti ili ne biti. Želim igrače maksimalno dobro pripremiti na treninzima, da ne razmišljaju puno o posljedicama, već da na svakoj sljedećoj utakmici daju svoj maksimum. Vjerujem da ćemo biti dobri protiv Croatije - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone Varaždin je na svom stadionu svladao nedjeljnog suparnika rezultatom 5:1, što će, nema sumnje, biti motiv više sastavu Croatije u predstojećem nadmetanju.

- Croatia je domaćinska ekipa, svi znamo da je u Zmijavcima nezgodno gostovanje. U ovom prvenstvu oni su stalno bili u vrhu, sada su u sredini tablice. Kada smo ih svladali 5:1 stvarno smo odigrali utakmicu baš kako smo željeli, sve se poklopilo od prve minute pa je rezultat bio takav kakav jest. Vidjeli smo da znaju igrati, cijenimo ih i poštujemo, a ako želimo, a želimo igrati svoj nogomet, moramo biti čvrsti, ne smijemo se prepasti domaćina. Malo će problem sigurno stvarati i teren, koji je u dosta lošem stanju, ali svemu tome ćemo se morati prilagoditi, biti hrabri i odlučni, kako se i očekuje od momčadi koja je na prvom mjestu. Očekujem da ćemo biti takvi - rekao je Kovačević.

Za razliku od prošlog tjedna i utakmice sa Solinom kada je imao dosta bolesnih igrača, sada je, pred Croatiju, u svlačionici puno bolja situacija.

- Bolesni igrač su nam se vratili još je samo Niko Domjanić izvan konkurencije zbog povišene tjelesne temperature. Škaričić još nije sanirao ozljedu, vjerujem da će se vratiti drugi tjedan u trenažni proces, dok bi ostali igrači trebali biti u kadru za nedjeljnu utakmicu. Igrači su dobro radili, a svi u Zmijavcima moramo biti na maksimumu, ako želimo doći do pozitivnog rezultata - naglasio je Kovačević.

S obzirom na to da je do kraja prvenstva preostalo još osam kola svaki osvojeni bod ima veliku vrijednost.

- Ponosan sam i sretan da se borimo za prvo mjesto, imamo predivnih osam kola samo se moramo fokusirati na svaku sljedeću utakmicu i davati sve od sebe na svakom treningu i na svakom susretu i onda se možemo nečemu nadati. Stalno ponavljam, a rezultat konačno to pokazuje, da imam dobre, kvalitetne, karakterne igrače, puno puta smo se vraćali iz rezultatskog zaostatka, pobjeđivali u posljednjim minutama. Siguran sam da možemo igrati bolje nego što smo igrali do sada u proljetnom dijelu, od nekih igrača očekujem puno više, a vjerujem da će oni to pokazati na terenu. Nikakav pritisak ne želim kod igrača već samo da razmišljaju o prvoj sljedećoj utakmici, da uživaju u nogometu i vjerujem da će nam se to pozitivno vratiti - zaključio je Kovačević.

Utakmicam u Zmijavcima igrat će se u nedjelju od 15 sati uz izravni prijenos na HNTV-u.