Kovačević: Svi jedva čekamo početak prvenstva i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Svi jedva čekamo početak prvenstva i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata

| 22.7.2023. u 14:36h | Objavljeno u Sport

Novu sezonu u SuperSport HNL momčad Varaždina otvorit će sutra gostovanjem u Velikoj Gorici i susretom s domaćom Goricom.

- Pripreme nisu bile duge, radili smo zaista dobro, bilo je malo problema s ozljedama, ali kako se bliži prvenstvo situacija je bolja i za momčad bi trebali svi konkurirati osim Lamine Ba i Drožđeka. Posebno veseli da se oporavio Zelenika, da je s nama trenirao i bit će u konkurenciji za sutrašnje nadmetanje - rekao je uoči sutrašnjeg susreta koji će početi u 18 sati i 45 minuta trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

- Igrače mogu samo pohvaliti, bilo je puno posla kao i kod svakih priprema, puno treninga, teško vrijeme za trenirati, ali nismo se bunili, radili smo najbolje što smo mogli u uvjetima koje smo imali i vjerujem da će već prva utakmica pokazati da smo dobro radili. Od prve utakmice želimo osvajati bodove - dodao je Kovačević.

I Gorica je dosta promijenila kadar u odnosu na prošlu sezonu.

- Teško je nešto prognozirati, Gorici je dosta igrača otišlo, došli su neki novi, tako da neće biti lagano za pripremu, ali pripremit ćemo se najbolje što možemo. Stalno govorim da smo mi najbitniji. Svi jedva čekamo početak prvenstva i dat ćemo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata - rekao je trener Varaždina.

Ostao je bez najboljeg igrača, Tonia Teklića,koji je postao igrač turskog Trabzonspora.

- Kome ne bi nedostajao najbolji igrač, ali tako je moralo biti. Uz Tonia sam jako vezan, on je u ove dvije godine davao ton našoj igri, ali ja uvijek sve pokušavam gledati s pozitivne strane. To je prilika za njega, a mi ćemo sve učiniti da nađemo novog Tonia Teklića u svojoj ekipi. Tonia smo uigravali za susret s Goricom, da je odigrao barem još taj susret i oprostio se s pobjedom, ali i prošle smo sezone imali sličan problem kada nam se kapetan ozlijedio u 5. kolu, pa smo iznašli rješenja. Znam da neće biti lagano,trebat će i malo vremena, ali vjerujem u svoje igrače i ovo je sada prilika za neke nove da iskoče i pokažu do mogu biti nositelji igre, ono što je bio Teklić. Njemu se želim zahvaliti i želim mu svu sreću, a vjerujem da može doći i do reprezentacije - rekao je Kovačević.

Među kandidatima za nastup bit će i kapetan momčadi Igor Postonjski.

- Konačno sam tijekom priprema odigrao četiri utakmice, a toliko nisam odigrao u posljednjih godinu dana, tako da je noga dobro, bez ikakvih bolova i spreman dočekujem prvenstvo,a to m je najbitnije od svega. Čekamo da prvenstvo što prije počne - napomenuo je Postonjski. Naglasio je da je stanje u ekipi vrhunsko.

- Atmosfera je jako dobra, praktički idilična, svi su spremni i jedva čekaju da počne prvenstvo i spremni smo za prvo kolo - naglasio je Postonjski.

Posljednje gostovanje u Velikoj Gorici varaždinska momčad ne pamti po dobrom.

- Teško je reći nešto više o njihovoj ekipi jer su puno igrača promijenili, posljednji dio prvenstva prošle sezone bili su zaista dobri. Otišlo im je puno igrača, napustili su ih igrači Osijeka koji su im bili standardni, nositelji kvalitete i na posudbi, otišao im je Suk, koji im je davao ton u igri, naročito i defenzivi i presingu, tako da je puno nepoznanica s njihove strane. Veseli da smo mi ostali na okupu, naša ekipa je u dobrom tonusu, pogotovo u posljednjim susretima, a trebao nam je poraz od Maribora da se svi spustimo na zemlju i da vidimo da moramo biti maksimalni na svakom susretu i da jedino tako možemo lijepo igrati i pobjeđivati. Nadam se dobroj utakmici s naše strane i onda rezultat neće izostati - zaključio je Postonjski.