Kovačević: Strpljivošću i igrom tražit ćemo gol i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Šibenik

| 20.8.2022. u 09:54h | Objavljeno u Sport

U sklopu 6. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će danas u 18 sati i 30 minuta na svom stadionu ugostiti sastav Šibenika.

-Očekuje nas slična utakmica kao što je bila i protiv Slaven Belupa. Oni će biti tvrdi, ali vidim da nam publika vjeruje i da neće biti nervoze ako nećemo voditi u 5. ili 10. minuti već da ćemo strpljivošću i igrom tražiti gol i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Šibenik - rekao je Kovačević.

Osim na kapetana Postonjskog, koji je pretrpio lom desne noge na prošlom susretu u Osijeku, trener Kovačević danas neće moći računati ni na Karabatića, kojemu su na prijateljskom susretu s ukrajinskim Dniprom stradali prednji križni ligamenti.

Za susret još nije spreman ni Posavec, a čini se da u konkurenciju za sastav na subotnjem susretu neće biti ni Herrera.

- Imamo dosta problema pred utakmicu, ali i susret u Osijeku je pokazao da igrači koji su ušli s klupe donijeli su preokret, ono što ja tražim od njih. U dva treninga do utakmice vidjet ćemo što i kako, sastav ćemo morati mijenjati zbog ozljeda, ali vjerujem da će oni koji će dobiti priliku pokazati dobru igru - rekao je Kovačević.

Šibenik nakon pet odigranih susreta ima bod više od Varaždina.

- U ovih pet kola mi i Šibenik smo dvije različite ekipe. Osvajaju bodove, svaka im čast, imaju šest bodova, jedan više od nas, uglavnom kroz čvrstu obranu i imaju dobru tranziciju prema naprijed. Imaju iskusne igrače, tako da moramo itekako biti oprezni. Šibenik igra specifično, u sustavu 3-4-2-1, opasni su kao ekipa, čvrsti, ali mi ćemo igrati prije svega svoju igru. Neće nam biti lagano, a siguran sam da će nas publika opet doći podržati i da ćemo se na kraju mi veseliti - zaključio je Kovačević.