Kovačević: Prvu utakmicu smo ih pobijedili, onda dvije izgubili, a sada je vrijeme da ih opet pobijedimo Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Prvu utakmicu smo ih pobijedili, onda dvije izgubili, a sada je vrijeme da ih opet pobijedimo

| 14.5.2023. u 09:38h | Objavljeno u Sport

Od 17 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu igrat će se pretposljednja utakmica 34. kola SuperSport HNL između Varaždina i Rijeke.

 - Veseli nas ova utakmica i borba za što je moguće bolju poziciju te da posljednjih 10 kola ne razmišljamo o borbi za goli opstanak već o tome kako uhvatiti što je moguće bolju poziciju, a još uvijek je u igri i četvrto mjesto. Dolazi nam u goste najteži mogući suparnik u ovom trenutku, momčad koja ovo proljeće igra najbolji nogomet u hrvatskoj ligi, ali to smo i htjeli. Vjerujem u svoje igrače i moramo protiv najtežih suparnika pokazati da smo zasluženo tu gdje jesmo, i ako želimo nešto više takvog protivnika moramo i želimo pobijediti pred domaćom publikom, uz sve uvažavanje i poštovanje kvalitete Rijeke - rekao je Kovačević.

Rijeka je vrh hrvatskog nogometa, koja se posložila ovog proljeća, dodao je trener Varaždina.

- Puno su igrača doveli na ljeto,ali na žalost po njih nisu pogodili sa svim igračima, ali su opet doveli igrače tijekom zime. Pobijedili smo ih u prvom susretu na Rujevici, iako smo imali dosta problema sa sastavom, posljednje dvije utakmice smo izgubili i sada je vrijeme da ih opet pobijedimo, iako stvarno cijenim i poštujem Rijeku. Kolega Jakirović zna svoj posao, ali moramo ako želimo što bolju poziciju i takvog suparnika pobijediti - naglasio je Kovačević.

Za današnju utakmicu neće moći računati na čak sedmoricu igrača, od kojih su šestorica krilni igrači. U konkurenciju za sastav vratit će se "kartonirani" igrači koji nisu mogli igrati protiv Šibenika, Kolarić, jelenić i Stanić.

- Stanić je u četvrtak poslije treninga osjetio bolove, tako da je pitanje hoće li konkurirati za danas. U konkurenciju se opet vraća naš kapetan Igor Postonjski, što mene posebno veseli, a vidjet ćemo koliko ćemo ga koristiti. Ovaj tjedan je dobro trenirao i nema više bolove u nozi. Problemi su s ozljedama Šege, koji je još na susretu sa Šibenikom na poluvremenu napustio teren, u utorak na treningu gležanj je izvrnuo Mitrovski, a već od prije su ozlijeđeni Puclin, Drožđek, Banovec, Herrera i Vuk. Vidi se da su to uglavnom igrači koji igraju na krilnim pozicijama i s te strane mogu imati problema što se tiče našeg načina igre i sustava. Pokazali smo protiv Šibenika da igrači koji su do sada manje igrali da su puni volje i želje da dobiju priliku da pokažu da se na njih može računati, a tako će sigurno biti i danas - zaključio je Kovačević.