Kovačević: Pobjedom osiguravamo peto mjesto i dat ćemo sve od sebe jer to će biti lijepi uspjeh za Varaždin Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Pobjedom osiguravamo peto mjesto i dat ćemo sve od sebe jer to će biti lijepi uspjeh za Varaždin

| 25.5.2023. u 13:06h | Objavljeno u Sport

U sklopu 36. kola u SuperSport HNL, momčad Varaždina će sutra na Gradskom stadionu u Varaždinu ugostiti sastav Lokomotive.

 Ni na posljednjem susretu ove sezone trener momčadi Varaždina Mario Kovačević neće moći računati na kompletan kadar.

 - Nije dobro što se tiče kadra posljednje tri-četiri utakmice. Prethodno ozlijeđenim igračima priključili su se Matija Kolarić i Luka Jelenić, dok je Marin Pilj u Velikoj Gorici dobio treći žuti karton i neće ga biti na sutrašnjem nadmetanju. Veseli da su ovaj tjedan trenirali i bit će u konkurenciji za momčad Šego i Banovec - izvijestio je trener Kovačević.

 Sutrašnja utakmica više nema naboj po pitanju europskom plasmana, ali nije svejedno na kojem će mjestu Varaždin završiti prvenstvo.

 - Htjeli smo da nam ova posljednja utakmica bude susret u kojem ćemo se boriti za Europu, ali na žalost nismo uspjeli,ali opet s pobjedom osiguravamo petu poziciju na tablici i siguran sam da ćemo dati sve od sebe jer to će biti lijepi uspjeh za Varaždin. cijelu sezonu smo u gornjem dijelu tablice i sve ćemo učiniti da završimo na tom mjestu - zaključio je Kovačević.

 Današnjem susretu s novinarima bio je nazočan i stoper Varaždina Vito Težak, osamnaestogodišnji junior, koji je u prošlom kolu, u svom drugom nastupu za seniorsku momčad, postigao i prvi gol u SuperSport HNL.

 - Predivan je osjećaj igrati prvu ligu. Razlika u odnosu na juniorski nogomet je velika, igrači su puno jači, brži, igra se puno brži nogomet. Predivan je osjećaj bio postići pogodak u Velikoj Gorici,ali se nisam mogao veseliti jer je situacija bila rezultatski negativna po nas, ali sretan sam radi tog pogotka. Hvala treneru i upravi kluba što su mi omogućili da mogu debitirati kolo prije protiv Rijeke i što sam dobio minutažu protiv Gorice. Izuzetna mi je čast igrati za Varaždin - rekao je Težak.

 Potječe iz nogometne obitelji u kojoj su i djed i otac igrali nogomet, pa nije čudno da je i Vito nogometaš.

 - S loptom sam od četvrte godine, a počeo sam igrati u rodnom Nedeljancu. Nakon toga prešao sam u Varteksa, pa došao u Varaždin. Cijela familija mi je u sportu i u nogometu, daju mi savjete, uvijek su mi podrška, a najviše savjeta i kritika dobijem od djeda - rekao je Težak.

 On je jedan , vjerojatno ne i posljednji od juniora Varaždina koji dolaze u svlačionicu seniorske momčadi.

 - Nisam očekivao da ću dobiti priliku i zaigrati ove sezone u najelitnijem rangu, ali sretan sam što mi je trener pružio priliku i svakim svojim nastupom nadam se da ću opravdati njegovo povjerenje. U juniorima ima puno dobrih igrača, koji su bili na pripremama i koji su sa mnom u seniorskoj momčadi, a i naša omladinska nogometna škola puna je talenata i nadam se da će ih u budućnosti biti još puno priključeno seniorima - ističe Težak.

 Priznaje da je imao tremu prije nego što je debitirao na susretu s Rijekom, koja u svojim redovima ima drugog strijelca lige.

 - Na početku, kada sam ulazio bila je velika trema, ali kada sam zakoračio na teren rekao sam da ću pruženu priliku iskoristiti i uspio sam. Frigan je jako dobar igrač, jedan među boljim napadačima u prvoj ligi. Osjetila se moć i snaga igrača Rijeke, ali mogao sam se nositi s njima - rekao je Težak.

 U juniorima i u reprezentaciji igra na poziciji stopera, ali može pokrivati više pozicija.

 - Mogu igrati lijevog beka, lijevog stopera, zadnjeg veznog, a ni golovi mi nisu nepoznanica. Što trener odluči to ću igrati. Ove dvije utakmice su mi poticaj za daljnji rad, a vidim se u Varaždinu gdje želim sazreti kao igrač i pomoći ekipi kako god mogu - rekao je Težak.

 Bit će u konkurenciji za sutrašnji susret s Lokomotivom.

 - Riječ je o jako mladoj, kvalitetnoj ekipi, igra dosta napadački nogomet, a iako nam nedostaje nekoliko igrača bit ćemo spremni dati svoj maksimum i uzeti tri boda - zaključio je Težak.

 Sutrašnji susret između Varaždina i Lokomotive počet će u 18 sati, a ulaz za posjetitelje će biti besplatan.

 - U znak zahvale za podršku klubu tijekom cijele ovogodišnje iznimno uspješne sezone NK Varaždin će za posljednju ovosezonsku utakmicu otvoriti tribine Lijevo i Desno za besplatan ulaz svim simpatizerima i navijačima kluba. Hvala vam što smo zajedno jedan od najgledanijih sportskih kolektiva u Hrvatskoj - objavili su na službenom Facebook profilu NK Varaždin.