Kovačević: Pobjeda je zaslužena, a zbog prometne nezgode pred susret imali smo problema sa sastavom Foto: Martin Novosel

Kovačević: Pobjeda je zaslužena, a zbog prometne nezgode pred susret imali smo problema sa sastavom

| 27.1.2023. u 21:26h | Objavljeno u Sport

- Treća sreća za nas. Htjeli smo pobjedu, a ovo je treća utakmica ove sezone koja je završila 1:0, ali sada, hvala Bogu, u našu korist. Čestitam svojim igračima - rekao je uvodno komentirajući večerašnju pobjedu nad Slaven Belupom rezultatom 1:0, u susretu 19. kola SuperSport HNL, trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

- Bila je to jedna šahovska partija, znali smo kako Slaven Belupo igra, njihove dovre strane, htjeli smo kroz posjed lopte doći do pozitivnog rezultata. U zadnjoj trećini teško smo dolazili u prilike jer znali smo da je Slaven Belupo čvrst i jak. Bili smo strpljivi, a na poluvremenu je bio dogovor da će doći situacija da postignemo gol i stigla je. Već smo bili malo nervozni, ali prilika je došla i na vrijeme smo postigli pogodak i sasvim zasluženo pobijedili u današnjoj utakmici - dodao je Kovačević.

Neočekivano se uoči susret našao u problemima oko sastava.

- Prije utakmice tri naša igrača Lamine Ba, Herrera i Urata imali su prometnu nesreću. Oko podneva, nakon treninga, a kada su išli na ručak doživjeli su prometnu nesreću. Ba koji je bio vozač i Urata, koji je sjedio na stražnjem sjedalu, nisu imali posljedica,  tako da je Urata i dobio priliku da zaigra u završnici susreta, dok je Herrera, koji je bio na mjestu suvozača, ozlijeđen, odnosno natukao je prsa. Naknadne snimke u bolnici pokazale su da ipak nije riječ o težoj ozljedi - rekao je Kovačević.

Mnoge je trener Varaždina iznenadio kada je utakmicu umjesto s Radoševićem, koji je na prošla dva susreta imao "čistu mrežu", počeo sa Zelenikom na golu. Kovačević je objasnio svoju odluku.

- Svaka čast Radoševiću, stvarno je vrhunski odradio prošle dvije utakmice i donio nam bodove protiv Gorice i Lokomotive. Znali smo zašto smo počeli sa Zelenikom. On igra nogom i znali smo ako će nas Belupo visoko pritiskati da je on u toj igri nogom puno mirniji. Zelenika je na jesen jako dobro branio, a Radošević je svoju zadaću vrhunski odradio. Imamo dva vrhunska golmana i to me veseli. Danas smo se odlučili za Zeleniku i mislim da nismo pogriješili - rekao je Kovačević.

Večerašnjom pobjedom Varaždin je preuzeo četvrto mjesto na tablici od Slaven Belupa.

- Svaka čast mojim igračima, svima u klubu čestitke. Normalno je da smo sretni i zadovoljni, alo još je puno utakmica pred nama,a govorio sam da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu i mislim da nam je ovo bila najbolja utakmica protiv Slaven Belupa i vjerujem da ćemo dalje rasti i igrati još i bolje. Veseli i da je ovo bila treća utakmica u nizu bez primljenog gola - naglasio je Kovačević.