Kovačević: Nikada se ne veselim nesreći suparnika, ali veseli me treći žuti karton Ercega

| 15.9.2023. u 11:15h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina u sklopu 8. kola SuperSport HNL u nedjelju na Gradskom stadionu u Varaždinu očekuje nadmetanje s Istrom 1961, a susret su na današnjoj konferenciji za novinare najavili trener momčadi Mario Kovačević i igrač sredine terena, reprezentativac Sjeverne Makedonije, Agon Elezi.

- Ne veseli me što smo u mjesec dana imali već drugu prvenstvenu pauzu. Ovo vrijeme iskoristili smo za treninge, mislim da smo dobro radili, a imali smo i jedan team building da se još više zbližimo. Tijekom ova dva tjedna nismo mogli računati na dosta igrača koji su imali obaveze prema svojim nacionalnim selekcijama, a jučer su se, hvala Bogu, svi vratili zdravi - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Zbog crvenog kartona iz prošlog kola u sastavu neće biti Pellumbija, a zbog ozljede izostat će Lamine Ba.

- Svi ostali su dobro. Drožđek je počeo trenirati i bio je u konkurenciji za susret s Rijekom, dobro je radio ova dva tjedna i sigurno ću ga koristiti jedan dio utakmice s Istrom 1961. Pilj, koji nije igrao na Rujevici zbog problema s ramenom, također je počeo trenirati, nadam se da više neće imati problema da ne bi morao na operaciju, a sitnu ozljedu ima Postonjski, ali se nadam da će moći konkurirati za sastav. Imamo još dva treninga, moramo dobro izanalizirati Istru jer igramo kod kuće i normalno da želimo zabilježiti pobjedu - rekao je Kovačević.

Varaždin će biti bez Pellumbija, a Istra 1961 bez Ercega, koji će izostati zbog tri žuta kartona.

- Nikada se ne veselim nesreći suparnika, ali veseli me treći žuti karton Ercega jer to je igrač koji njima donosi puno toga. Iskusan je, agresivan, zna dati gol, puno znači Istri 1961 i dobro je za nas da neće biti u kadru. S druge strane i Pellumbi nama puno znači u fazi obrane, pogotovo kod iznošenja lopte, ali nadam se da ćemo mi njega bolje nadoknaditi nego Istra 1961 Ercega. Međutim, i bez Ercega je momčad Istre 1961 dobra, okosnica igrača je iz prošle sezone, golman je odličan, stoperi iskusni, u vezi imaju Mlinara i Blagojevića, na krilima su Lisica i Vuk, tako da znamo da igramo protiv kvalitetne ekipe, ali gledam najviše svoju momčad i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti. Moramo biti agresivni, da od početka tražimo pobjedu i tako ćemo se postaviti - rekao je trener Varaždina Mario Kovačević.

U konkurenciji za sastav za nedjeljnu utakmicu bit će Agon Elezi, koji je s reprezentacijom Sjeverne Makedonije odigrao dva kvalifikacijska susreta za EP, pri čemu je posebno odjeknuo osvojeni bod protiv Italije u Skopju.

- Jako lijepo iskustvo za mene. Igrati protiv Italije od prve minute je velika stvar i jako sam sretan zbog toga, a još sam sretniji da smo uspjeli protiv europskog prvaka osvojiti bod. To je velika stvar za Sjevernu Makedoniju. Pokazali smo da se možemo sa svima nositi. Igrači su dali svoj maksimum, doslovno su ginuli na terenu za reprezentativni dres i uspjeli smo uzeti bod, što nam je dalo puno samopouzdanja. Na drugu utakmicu na Malti pokazali smo da smo dominantniji i rutinski smo pobijedili, a ja sam u tom susretu igrao 18 minuta. Trener je  bio jako zadovoljan sa svime što sam odradio, a dao sam svoj maksimum da mogu predstaviti i Varaždin u najboljem svjetlu. Jako sam sretan i ponosan zbog toga, ali sada je sve to iza mene i fokus mi je na nedjeljnu utakmicu s Istrom - rekao je Elezi.

Svoju kvalitetu Istra 1961 je prezentirala na posljednjem susretu na Poljudu, gdje je pobijedila Hajduk 1:0.

- Erceg njima znači puno, ali ipak to je jako dobra momčad, a možemo reći da igramo slični stil nogometa. Obje momčadi igraju napadački nogomet, tako da očekujem zanimljivu, tvrdu utakmicu u kojoj će obje ekipe tražiti bodove, ali uopće ne sumnjam u našu momčad, smatram da je kvaliteta na našoj strani i da moramo ovu utakmicu dobiti, ali samo ako ćemo biti pravi - zaključio je Elezi.