Kovačević: Nakon poraza od Rijeke jedva čekamo sutrašnju utakmicu i da na reprezenativnu stanku odemo s pobjedom

| 16.3.2023. u 11:27h | Objavljeno u Sport

U sklopu 26. kola Supersport HNL momčad Varaždina će sutra u 17 sati, na Gradskom stadionu u Varaždinu, ugostiti Goricu, trenutačno posljednjeplasirani sastav lige, koji se bori za ostanak u društvu najboljih.

U prošlom kolu Varaždin je izgubio na Rujevici od Rijeke 3:1, dok je Gorica na svom stadionu pobijedila Istru 1961 rezultatom 5:4, a mnogi su izvjestitelji tu utakmicu proglasili ljepoticom prvenstva.

- Neću puno govoriti o Gorici, posljednja utakmica je pokazala da ta ekipa ima karakter, da se želi boriti do kraja. Nije im lako, puno su bodova u zaostatku, ali susret s Istrom 1961 je pokazao da su još živi, osvajaju bodove i nadaju se, što je sportski ostanku u ligi i ja im čestitam na dosad učinjenom. Mi gledamo sebe u sutrašnjoj utakmici ne zanima nas puno suparnik, znamo da Gorica ima i nema što puno izgubiti, ako žele ostati u najelitnijem rangu moraju osvajati bodove, ali i mi želimo, nakon poraza u Rijeci ostvariti pobjedu na domaćem terenu i sve ćemo učiniti da tako i bude - rekao je trener momčadi Mario Kovačević, najavljujući sutrašnje nadmetanje s Goricom.

Svjestan je trener Varaždina da njegovu momčad ne očekuje nimalo lagana utakmica.

- Suparnik je u proljetnom dijelu sa svim igrao dobro i čvrsto, imaju dobar blok i tranziciju, imaju kvalitetnih igrača, koji te mogu neugodno iznenaditi ako nisu sto posto skoncentriran. Moramo sutra biti na sto posto. Vjerujem da moji igrači nakon poraza od Rijeke jedva čekaju sutrašnju utakmicu, da pobijedimo i da odemo na reprezentativnu stanku s pobjedom - naglasio je Kovačević.

Zbog tri žuta kartona u konkurenciji za sastav neće biti Ba i Puclin,upitni su Postonjski i Brodić, dok će Teklić, iako je ranije, zbog ozljede, napustio teren na Rujevici, biti u kadru za sastav.

- Na žalost imamo dosta problema uoči utakmice sa sastavom. Dva su igrača otpala zbog žutih kartona, Noa Vugrinec je i dalje izvan konkurencije zbog ozljede, Škaričić je ovaj tjedan trenirao s ekipom i vidjet ćemo koliko ćemo moći na njega računati. Prije dva dana Postonjski se ozlijedio na treningu i tek treba vidjeti hoće li sutra igrati, iako poznavajući kapetana znam da će sutra stisnuti zube, ali vidjet ćemo. Neizvjestan je i Brodić. Sutra mi za Goricu trebaju sto posto spremni igrači, a oni koji će igrati od prve minute moraju ići na glavu ako želimo pobijediti. Vjerujem da će nas, bez obzira na poraz u prošlom kolu, naša publika podržati u sutrašnjem susretu jer mislim da moji igrači to zaslužuju te da se svi zajedno veselimo pobjedi - rekao je Kovačević.

Igrač sredine terena Agon Elezi bit će u konkurenciji za sutrašnje nadmetanje.

- Rijeka nas je pobijedila u prošlom kolu s 3:1, ali nije dominirala. već je znala iskoristiti svoje prilike. Utakmica je cijelo vrijeme bila ravnopravna,a posljednjih 20 minuta smo stisnuli i držali u njihovih 16 metara. Utakmica se riješila na detalje, oni su koristili svoje prilike, a mi nismo. Već smo zaboravili utakmicu s Rijekom i spremni dočekujemo sutrašnje nadmetanje - rekao je uvodno Elezi.

- Sutra idemo po tri boda. Naravno da će utakmica biti jako teška, Gorica će doći puna samopouzdanja jer su pobijedili u prošlom susretu i doći će s mentalitetom da nemaju što izgubiti, ali moramo im pokazati da imaju puno toga za izgubiti. Nama su tri boda jako, jako bitna, prije svega za osiguranje ostanka u ligi, a zatim i za borbu za četvrtu poziciju, a sutra će biti najbolja prilika da to ostvarimo - rekao je Elezi.

Gorica više nije momčad iz jesenskog dijela prvenstva, naglašava Elezi.

- Ne gledamo tablicu, već kako momčad igra, a postići pet golova na jednom susretu uopće nije lako. To je dokaz da Gorica ima kvalitetne igrače prema naprijed, ali ima i izostanke u igri prema otraga i to moramo koristiti, kao i svaku njihovu grešku. Ne smijemo im dati puno prostora, kao što im je dala Istra jer znaju to koristiti. Gorica više nije momčad koja se brani i čeka u bloku, sada napadaju, igraju lijep nogomet, imaju dobru tranziciju i cijelo vrijeme igraju vertikalno, tako da moramo paziti na te stvari i dati sve od sebe da budemo pravi, kao što smo bili na većini utakmica. Uopće ne sumnjam u svoje suigrače, kod nas ima jako dosta kvalitetnih igrača i iako imamo probleme s kartonima i ozljedama vjerujem da imamo igrače koji mogu igrati na traženim pozicijama - rekao je Elezi.

Nakon ogleda s Goricom Elezi desetak dana neće biti na raspolaganju treneru Kovačeviću jer je dobio poziv u reprezentaciju Sjeverne Makedonije, koju očekuje kvalifikacijski susret za EP i prijateljsko nadmetanje.

- Uopće još ne razmišljam o reprezentaciji, cijeli tjedan mi je na pameti samo Gorica i samo na njih mislim, a onda ću se posvetiti reprezentaciji. Igrat ćemo kvalifikacijski susret s Maltom, a onda i prijateljsku utakmicu s Farskim Otocima. Čekaju nas zahtjevne utakmice, a morat ću predstaviti Varaždin u reprezentativnom dresu na najbolji mogući način. Svakom igraču pa tako i meni je najveća stvar kada dobije poziv u nacionalnu selekciju, uvijek mi je to bio san i cilj, a uvijek kada dobijem poziv radujem se kao malo dijete, a sada je već treći puta da sam pozvan u najbolju reprezentaciju Sjeverne Makedonije - napomenuo je Elezi.