Kovačević nakon osvojena tri boda u Puli: Nitko sretniji od mene i igrača, trebala nam je ova pobjeda

| 23.7.2022. u 08:38h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina osvojila je sinoć prve bodove u novoj sezoni u Supersport Hrvatskoj nogometnoj ligi, svladavši u utakmici 2. kola u Puli sastav Istre 1961 rezultatom 2:1.

Varaždin je cijelu utakmicu bio bolji suparnik, ali su domaćini poveli u 70. minuti, golom Luke Marina. Začetnik akcije bio je Žgomba, koji je pucao snažno s oko 18 metara, Zelenika je obranio udarac, točnije odbio loptu u lijevu stranu svog kaznenog prostora, gdje je loptu dočekao Luka Marin i preciznim udarcem pogodio za vodstvo Istre 1961.

Varaždin je režirao preokret u samo šest minuta, od 77. do 83. minute. Izjednačio je Fran Brodić. Njega je ubačajem s desne strane pronašao Jozo Stanić,

Brodiću se lopta kratko odbila, ali ju je uspio iskontrolirati i iz blizine pogoditi mrežu, iako je vratar Majkić pokušao zaustaviti pokušaj Brodića.

Na konačnih 2:1 za Varaždin postavio je Igor Postonjski, koji je je bio precizan s bijele točke, poslavši loptu u desnu stranu gola Majkića. Vratar Istre 1961 pročitao je njegovu namjeru, ali je udarac bio jak i precizan.

Kaznenom udarcu prethodio je prekršaj golmana Majkića nad Posavcem u 80. minuti susreta, Sudac Jović je odmah pokazao na kazneni udarac za Varaždin, a nakon poziva iz VAR sobe Jović je išao pregledati snimku prekršaja, nakon čega je ponovno pokazao na bijelu točku.

Trener Varaždina Mario Kovačević bio je sretan nakon sinoćnje pobjede.

- Dogodilo se ono što smo i najavljivali da ćemo nakon slabije utakmice sa Slaven Belupom u Puli biti puno hrabriji i odlučniji i jedva smo čekali početak susreta. Od početka nismo dozvolili Istri 1961 da igra jer smo znali da vole igrati od zadnje linije, pritiskali smo njihovu zadnju liniju i već u prvom poluvremenu smo se nametnuli, a nedostajali su samo golovi. U drugom poluvremenu smo nastavili s takvom igrom, ali smo, na žalost, primili gol iz njihovog prvog udarca po našem golu, ali to nas nije obeshrabrilo već kao da nam je otpustilo kočnice. Vidjeli smo da smo bolji i brzo smo izjednačili, a poslije smo nakon lijepe i brze akcije došli do kaznenog udarca i postigli drugi gol. Nitko sretniji od mene i igrača, trebala nam je ova pobjeda - rekao je Kovačević, komentirajući pobjedu nad Istrom 1961.

U 3. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige Varaždin će u subotu,30. srpnja u 18 sati i 55 minuta na svom stadionu ugostiti Hajduk.