Kovačević: Hajduk nije samo Livaja, ima i drugih kvalitetnih igrača, ali on čini razliku i obratit ćemo na njega posebnu pažnju

| 24.8.2023. u 13:38h | Objavljeno u Sport

U sklopu 6. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će su subotu na Gradskom stadionu od 19 sati ugostiti sastav Hajduka, trenutačno vodeća ekipa prvenstva s maksimalnim učinkom nakon 4 odigrane utakmice.

I Varaždin je odigrao četiri, umjesto pet susreta, jer je u prošlom kolu morala biti odgođena utakmica s Dinamom, zbog europskih obaveza hrvatskog prvaka, tako da su igrači Varaždina neplanirano imali dva tjedna prvenstvene pauze.

- Odigrali smo dvije prijateljske utakmice, od kojih je jedna bila malo jača a druga u revijalnom tonu. Imali smo i malo jače treninge i mislim da spremni i u dobrom raspoloženju dočekujemo susret s Hajdukom. Prije ove neplanirane stanke bili smo u dobrom stanju, čini mi se da smo iz utakmice u utakmicu igrali sve bolje i žao mi je što za prošli vikend nismo igrali, ali radili smo dobro i vjerujem da ćemo spremni dočekati trenutno vodeći sastav prvenstva - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Dotaknuo se i subotnjeg suparnika svoje momčadi.

- Iz četiri kola imaju četiri pobjede, stvarno su dobra ekipa. Prošle smo sezone odigrali jako dobre tri utakmice, koje su na žalost po nas otišle na njihovu stranu, a u posljednjoj utakmici koju smo odigrali na proljeće u Splitu bili su stvarno bili bolji i tada sam rekao da je to puno bolja, ozbiljnija ekipa, nego što je bila. Sada su se na ljeto još pojačali. Na žalost po njih ispali su u Europi, a po mom mišljenju imali su kvalitetu da uđu u grupnu fazu Konferencijske lige, tako da su im sada sve misli usmjerene prvenstvu. Prvu su, kod njih dolje je euforija, imaju i razloga jer su zaista kvalitetna ekipa i znamo što nas očekuje, ali mi gledamo sebe. Ušli smo dobro u prvenstvo, igrači jedva čekaju utakmicu, a osjeća se u zraku da dolazi jedan veliki protivnik. Kod nas je Špancirfest i grad živi 24 sata, a ja vjerujem da će se to prenijeti kod nas na stadion, da će doći puno naših navijača, da će nas podržati i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo dobrog Hajduka - naglasio je Kovačević.

Hoće li se i trebali se posebno paziti Marka Livaju na subotnjem susretu?

- Prošle smo godine iskusili kakav je Livaja igrač. Svaku se utakmicu posebno pripremamo za njega, ali on je najkvalitetniji igrač u našoj ligi i teško ga je čuvati, Mislim da smo puno naučili iz prošlih utakmica i da ćemo biti pametniji, bolji i čvršći u tim nekim situacijama kada Livaja ima loptu. Pokušat ćemo da što manje lopta dođe do njega. Svjesni smo njegove kvalitete, ali Hajduk nije samo Livaja, u momčadi ima i drugih kvalitetnih igrača, ali normalno da je on taj koji čini razliku i obratit ćemo na njega posebnu pažnju - rekao je Kovačević.

I dalje zbog ozljeda na može računati na Drožđeka i Ba, jučer je virozu dobio Pellumbi, dok su svi ostali na raspolaganju za subotnje nadmetanje.

Među njima je i desni bočni Marko Vukčević, desni bočni, koji je odlično debitirao za varaždinsku momčad u 4. kolu kada je bio asistent za pobjedu nad Rudešom.

- Uvijek je prva utakmica jako bitna za igrača, a moj prvi susret dao mi je dodatno samopouzdanje da nastavim u jednakom ritmu. Atmosfera u klubu je sjajna, igrači su me sjajno dočekali, a neke sam poznao od prije, dok sam s njima igrao u Interu iz Zaprešića - naglasio je Vukčević, inače tridesetogodišnji crnogorski reprezentativac.

Protiv Hajduka je već igrao kada je nosio dres Intera.

- Kada dolazi tako veliki klub onda je to praznik nogometa. Pratim hrvatsku ligu i mislim da je Hajduk ove godine jako kvalitetan, ali mi prije svega gledamo nas. Imamo kvalitetnu, mladu, vrlo talentiranu ekipu. Očekujem dobru, kvalitetnu utakmicu i nadam se našoj pobjedi - zaključio je Vukčević.