Kovačević: Hajduk je na Poljudu protiv svakoga favorit, ali pripremamo se da bi došli do pozitivnog rezultata

| 6.10.2022. u 11:32h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina neće se u najjačem sastavu suprotstaviti Hajduku na Poljudu u subotnjem susretu 12. kola SuperSport HNL.

Zbog žutih kartona iz kombinacija za sastav otpadaju Teklić i Herrera, zbog ozljeda Urata i Pelumbi,a još nije spreman ni Ba,a na susretu s Istrom 1961 ozlijedio se i Perić.

- Ne govorim o onima kojih nema da bi kukali već da bi javnost znala zbog čega ih neće biti na subotnjem susretu, a puno ih ne može igrati. Imamo široki roster igrača, što me veseli i zaigrat će oni koji manje dobivaju šansu, a siguran sam da oni jedva čekaju nastup i da se žele dokazati. Bez obzira na sve veselim se utakmici na Poljudu - rekao je trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

Hajduk utakmicu dočekuje nakon pobjede nad Rijekom na Rujevici i drugi je na tablici, dok je Varaždin odigrao neriješeno s Istrom 1961 i peti je na tablici.

- Kao i pred svaku utakmicu nadam se da će moji igrači dati sve od sebe, da će biti hrabri, odlučni, a motivacije im sigurno neće trebati jer kada se igra na Poljudu protiv Hajduka svaki igrač jedva čeka taj susret jer uvijek je atmosfera na Poljudu prekrasna,a Hajduk je uvijek u vrhu hrvatskog nogometa i za nas predstavlja veliki izazov. U momčadi imamo dosta Dalmatinaca i vjerujem da će oni pokazati dodatni dišpet i htjeti se pokazati pred svojima. Znamo što nas čeka, poštujemo Hajduk, zadržali su ekipu iz prošle godine. Ekipa koja u svojim redovima ima Krovinovića, Livaju i Kalinića na golu je protiv svake momčadi u našoj ligi favorit, posebno kod kuće na Poljudu, ali mi se pripremamo i radimo da bi došli do pozitivnog rezultata, uz sve poštovanje prema Hajduku - naglasio je Kovačević.

U prvom međusobnom ogledu na Gradskom stadionu u Varaždinu Hajduk je slavio 2:0, s dva gola Livaje, iako je Varaždin bio bolja momčad.

- Volio bih da u igračkom dijelu ponovimo takvu utakmicu. U tom susretu oni su svoje dvije prilike iskoristili, a nogomet se igra zbog golova. Znamo kada igraju pred svojom publikom oni će možda od početka krenuti prema našem golu i najbitnije je da na početku budemo čvrsti i odgovorni, a ako ćemo biti takvi onda će biti prilika i za nas. ne bi se ljutio da u subotu Hajduk dominira a mi na kraju pobijedimo. Ne bi bilo loše da se to dogodi, iako kažem bit će teško, ali mi se stvarno nadamo pozitivnom rezultatu - rekao je Kovačević.

Livaja će sigurno i ovaj put biti najveća opasnost po gol Zelenike, a Kovačević priprema rješenje kojim će pokušati zaustaviti napadača Hajduka.

- Teško je takve igrače, velemajstore čuvati, pokazao je to i u našem posljednjem međusobnom susretu. Zadovoljan sam igrom kojom smo pružili u tom susretu, a ideja će opet biti da protok lopte bude što bolji i da spriječimo da lopta dolazi do Livaje. Nemoguće je opet da se to ne dogodi kada ćemo igrati protiv kvalitetne ekipe, analiziramo, gledamo i morat ćemo biti oprezni i duplirati ga, a najbolje bi bilo da lopta što manje dolazi do njega jer onda bi nam bilo lakše kako doći do pozitivnog rezultata - smatra Kovačević.

Varaždin će na Poljudu nastupiti bez svog najboljeg igrača u dosadašnjeg dijela prvenstva Tonia Teklića, što će biti hendikep za Kovačevićevu momčad.

- Bit će teško, ali i mene zanima kako će ekipa reagirati. Kada se ozlijedio Postonjski razmišljali smo kako ćemo bez njega pa smo ipak napravili dobra rezultat, a poslije smo ostali bez Ba, koji se odmah po dolasku pokazao pojačanjem. Siguran sam da će igrači koji će zamijeniti Teklića dati sve od sebe, iako će nam sigurno nedostajati jer igra u velikoj formi - rekao je Kovačević.

U prvom susretu Hajduk je s klupe vodio Dambrauskas, a sada je trener Mislav Karoglan. Novi trener donio je i nove ideje i novi stil igre.

- Vidjeli smo koje je promjene uveo novi trener, ali to ću ostaviti za sebe i svoju momčad - zaključio je Kovačević.

-