Kovačević: Danas smo u dobroj utakmici zaslužili pobjedu Foto: Krešimir Đurić

Kovačević: Danas smo u dobroj utakmici zaslužili pobjedu

| 5.5.2023. u 21:59h | Objavljeno u Sport

- Imali smo puno problema pred ovu utakmicu, ali, kako sam i u najavi susreta govorio, mi cijelu godinu ne kukamo. Čak je možda bilo i dobro jer ovo je bila prilika za one igrače koji su do sada manje igrali. Oni su puni volje, želje i energije i ovo im je bila prilika da pokažu da zaslužuju biti dio ekipe - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević komentirajući večerašnju pobjedu na Šubićevcu protiv Šibenika rezultatom 2:0, golovima Mitrovskog u 69. i Brodića u 86. minuti nadmetanja.

Bio je to prvi susret 33. kola SuperSport HNL. Varaždin je susret odigrao bez osmorice igrača, jer zbog ozljeda u sastavu nisu Herrera, Puclin, Postonjski, Vuk i Banovec, dok su zbog po tri žuta kartona iz kombinacija za susret otpali Stanić, Jelenić i Kolarić.

Varaždin je na Šubićevcu imao 55 posto posjed lopte, 11 udaraca prema golu, od kojih 6 u okvir gola, 4 kornera i 11 prekršaja. Šibenik je imao 16 udaraca prema golu, od kojih je 7 bilo u okvir gola, 11 kornera i 10 prekršaja.

- Mislim da smo zaslužili pobjedu, u dobroj utakmici. Znali smo da Šibeniku, koji se bori za ostanak, nije lako. Imali smo u početku dvije-tri dobre situacije, koje, na žalost, nismo iskoristili, a poslije toga, nakon 25 minute, Šibenik je stiskao, više na prekide. Bitno je bilo da izdržimo prvih 15 minuta drugog poluvremena, znali smo da će onda opet doći naše prilike i tako je i bilo. Poslije smo opet bili dobri i čvrsti, dali smo gol, a poslije tog gola moram pohvaliti našeg golmana koji je nevjerojatno obranio dvije- tri situacije. Nismo se htjeli braniti, pokušali smo dati drugi gol i kada smo ga postigli riješili smo utakmicu. Veseo sam prije svega zbog svojih igrača, a Šibeniku želim puno sreće u nastavku borbe za ostanak - zaključio je Kovačević.

Ovom pobjedom Varaždin je došao na 42 boda i trenutačno je peti na tablici s 3 boda manje od četvrtoplasiranog Osijeka, a u 34. kolu ugostit će Rijeku.