Kovačević: Cilj nam je da što prije postignemo gol, da nam bude lakše doći do pozitivnog rezultata

| 28.9.2023. u 11:18h | Objavljeno u Sport

Nakon plasmana u osminu finala hrvatskog Kupa, momčad Varaždina u subotu očekuje susret 10. kola SuperSport HNL, u kojem će ugostiti sastav Gorice.

- Najbitniji je prolaz u Kupu i to što smo htjeli smo i ostvarili, ali nismo se nadali da ćemo doći do jedanaesteraca, već smo htjeli pobijediti u regularnom dijelu. Igrali smo protiv dobrog domaćina, kojemu je to bila utakmica godine, međutim, svjesni smo da moramo bolje. Dali smo priliku igračima koji manje igraju i vidjelo se da nisu u ritmu, no bilo je i dobrih stvari, od golmana, do oba stopera, zadnjeg reda. Dobro je odigrao i Marina, kao i par igrača, a sve drugo treba zaboraviti. Jučer smo održali sastanak i rekli da moramo bolje ako se želimo baviti nogometom i biti profesionalni nogometaši - rekao je uvodno na današnjem susretu s novinarima u klubu trener momčadi Varaždina Mario Kovačević, osvrnuvši se na susret šesnaestine finala hrvatskog Kupa sa sastavom Grobničana.

Gorica u Varaždin dolazi kao četvrtoplasirana momčad prvenstva s 15 bodova, dok je Varaždin šesti s 11 bodova.

- Gorica je odlična ekipa, možda u najboljem trenutku u najboljoj formi. Odlazak trenera Sopića nije se osjetio, u posljednje četiri utakmice imaju četiri pobjede, tri u prvenstvu i jednu u Kupu. Dobro su posložena ekipa, imaju širinu i to se vidi po rezultatima. Igramo kod kuće i gledamo sebe. Posljednje međusobne utakmice bile su zanimljive, u prvom kolu ove sezone svakoj je momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. Očekuje nas teška utakmica - rekao je trener Kovačević.

Zbog ozljede na Kup susretu protiv Grobničana iz sastava će najmanje mjesec i pol dana izbivati Ante Vukušić jer su mu slomljene dvije kosti u stopalu, a u konkurenciji za momčad neće biti Šego i Lamine Ba.

- Treniramo u dobrom raspoloženju, u posljednja tri susreta primili smo samo jedan gol, a čvrsti moramo biti i protiv Gorice. Opet želim da budemo ofenzivni i kombinatorni u fazi napada. Imamo kvalitetne napadače za koje vjerujem da će u subotu biti raspoloženi i da ćemo se na kraju mi veseliti - rekao je Kovačević.

Za razliku od posljednjeg suparnika Osijeka, koji puno golova daje, ali ih i dosta prima, Gorica je postigla 9 i primila samo pet golova.

- Analizirali smo već njihovu igru. Zaista nezgodna ekipa i zato osvajaju tako puno bodova,. Radna ekipa, a opet imaju dobru završnicu i dosta su odgovorni u fazi obrane. Jako dobri su u otvaranju prema naprijed. Međutim, imamo svoj način igre, moramo biti strpljivi, ne smijemo gubiti lopte, posebno u njihovom srednjem bloku, gdje su najopasniji kada izlaze. Vjerujem da će naši napadači biti raspoloženi, a cilj nam je da što prije postignemo gol, da nam bude lakše doći do pozitivnog rezultata - zaključio je Kovačević.

Nakon četiri mjeseca izbivanja s terena zbog ozljede, Domagoj Drožđek vratio se u sastav Varaždina i konkurirat će za subotnje nadmetanje s Goricom.

- Uvijek se moramo boriti za pobjedu, da budemo što bolje plasirani na tablici. Dat ćemo sve od sebe, kao i uvijek, a prema naprijed moramo biti malo konkretniji, a prema otraga malo čvršći, ali sve u svemu mislim da nam jako dobro ide i da trebamo gledati samo prema naprijed - rekao je Drožđek.

Nema sumnje da će Gorica i u Varaždin doći s namjerom da osvoji bod(ove).

- Gorica je uvijek pokazivala karakter i to ih uvijek krasi. Moramo pokazati još veći karakter, biti odlučniji od njih i konkretniji prema naprijed - zaključio je Drožđek.