Kovačević: Ako ćemo ići u Rijeku s mišlju da će biti umorni nakon sinoćnje utakmice onda bolje da ne putujemo

| 1.9.2023. u 11:37h | Objavljeno u Sport

Sedmo kolo SuperSport HNL momčadi Varaždina donosi u nedjelju gostovanje na Rujevici i nadmetanje s Rijekom.

- Dobro smo trenirali ovaj tjedan, imamo još dva treninga da se pripremimo najbolje što možemo za nedjeljni susret. Žao mi je da Rijeka nije prošla u Konferencijsku ligu jer protiv izrazitog favorita odigrali su dvije jako dobre utakmice i svaka im čast. Primjer su kako bi ja htio da moja ekipa igra protiv njih u nedjeljnoj utakmici. Rijeka je na Rujevici protiv svake momčad u hrvatskoj ligi favorit pa tako i protiv nas, a jučerašnji je susret pokazao da se može s boljim i jačima. Bez obzira što cijenim Rijeku koja igra dobro, dat ćemo sve od sebe u nedjelju da dođemo do pozitivnog rezultata - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević na današnjoj konferenciji za novinare u klubu.

Na Rujevici neće moći računati na kompletan kadar.

- U konkurenciji za sastav na žalost neće biti Marin Pilj, zbog problema s ramenom. Pilj je možda u najboljoj formi i sigurno će nam nedostajati, ali imamo široki kadar. Svi ostali su dobro radili i konkuriraju za utakmicu. Ovaj tjedan su s radom počeli Drožđek i Ba, ali ne vjerujem da će biti u kadru za utakmicu u nedjelju - rekao je trener Varaždina.

Rijeka je nedavno promijenila trenera, ali nije stil igre.

- Igrači su radili automatizme s dosadašnjim trenerom i teško je nešto promijeniti u dva tri dana. Rijeka na svom terenu igra ofenzivno jer imaju takve igrače. Dobro smo ih analizirali i dobro ćemo se pripremiti. Moramo biti na maksimumu, ne razmišljati o ničemu, ne nadati se da će Rijeka biti umorna od jučerašnjeg susreta, a ako će i biti umorni moramo biti pravi ako želimo doći do pozitivnog rezultata. Rijeka je svjesna da im je hrvatska liga sada najvažnija, imaju široki kadar i ako ćemo ići u Rijeku s mišlju da će oni biti umorni nakon jučerašnje utakmice onda bolje da ne putujemo na susret. Moramo biti svjesni da moramo odigrati možda najbolju utakmicu, bez velikih grešaka, da bi došli do pozitivnog rezultata - naglasio je Kovačević.

"Desetka" Varaždina Leon Belcar nakon prvog gola ove sezone u prošlom kolu na susretu protiv Hajduka pun samopouzdanja dočekuje ogled na Rujevici.

- Idemo dati svoj maksimum,a bez obzira što su jučer igrali ne vjerujem da će biti umorni. S novim trenerom dobili su novu energiju, a na nama je da se pripremimo najbolje što možemo, da svaki da maksimum od sebe i da se pofajtamo za tri boda. Nemamo se čega bojati, pokazali smo da možemo igrati sa svima i imamo se pravo nečemu nadati - rekao je Belcar.