Kovačević: Rijeka je kvalitetna, bori se za prvo mjesto, ali mi se kod kuće nikoga ne bojimo Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Rijeka je kvalitetna, bori se za prvo mjesto, ali mi se kod kuće nikoga ne bojimo

| 23.11.2023. u 11:20h | Objavljeno u Sport

U sklopu 16. kola SuperSport HNL momčad Varaždina će u subotu na svom stadionu ugostiti Rijeku, trenutačno drugoplasirani sastav prvenstva.

- Čestitke reprezentaciji na odlasku na Europsko prvenstvo i našem izborniku. Svi smo sretni i ponosni zbog toga- rekao je uvodno na današnjem susretu s novinarima trener Varaždina Mario Kovačević.

- Tijekom reprezentativne pauze radili smo dobro, imamo dosta reprezentativaca na koje nismo mogli računati, ali ostali koji su bili tu dobro su radili. Osim svakodnevnih treninga odigrali smo i trening utakmicu s Lokomotivom, tako da spremni dočekujemo subotnji susret s Rijekom. Svi reprezentativci, osim Lamine Ba, su se vratili zdravi, osim Škaričića, koji je jučer na treningu osjetio ložu - rekao je Kovačević.

Iako se očekivalo da će Brodić i Vukušić možda biti spremni za ogled s Rijekom njih dvojica ipak još neće biti na raspolaganju treneru Varaždina.

- Na žalost nije ništa bolja situacija nego što je bila prije dva tjedna. I dalje neće biti u konkurenciji Brodić, Vukušić, Nekić i Kolarić, koji još imaju probleme s ozljedama, a zbog tri žuta kartona s ove utakmice izostat će Mario Marina, dok se u kadar vraća Marin Pilj, kojeg nije bilo u Splitu zbog žutih kartona - izvijestio je Kovačević.

U svlačionici Varaždina s nestrpljenjem se iščekuje susret s Rijekom.

- Rijeka se kvalitetna ekipa, bori se za prvo mjesto, ali mi se kod kuće nikoga ne bojimo i dat ćemo sve od sebe jer želimo pobijediti dobrog suparnika. Imamo još dva treninga, nadam se da neće biti novih ozljeda i da ćemo u dobrom raspoloženju dočekati Rijeku - rekao je Kovačević.

Varaždin je do sada igrao bolje utakmice s Rijekom nego primjerice s Hajdukom.

- U posljednje vrijeme s Rijekom imamo pozitivne rezultate, konačno na Rujevici smo posljednji naš međusobni susret odigrali 2:2. Rijeka je zaista kvalitetna, igraju ofenzivno, a i ja volim takav nogomet. Utakmica će sigurno biti zanimljiva, dobra za gledatelja, a mi moramo svi biti na maksimumu ako želimo protiv takve Rijeke odigrati dobru utakmicu i osvojiti tri boda - rekao je Kovačević.

Na susretu s novinarima bio je i igrač sredine terena varaždinske momčadi Marin Pilj, koji je "preskočio" gostovanje na Poljudu zbog žutih kartona.

- Svi znamo koliko je Rijeka kvalitetna, to pokazuju svojim igrama. Dolaskom novog trenera nisu se puno promijenili. Kvalitetni su, ali mi znamo svoje kvalitete, vjerujemo u sebe i mislim da možemo pobijediti u subotu - rekao je Pilj.

Ističe da mu je draži period kada se igraju utakmice a ne reprezentativne stanke.

- Malo smo se konsolidirali, ispravili neke stvari koje trebamo poboljšati. Odigrali smo i prijateljsku utakmicu, dobro se pripremili i još ćemo se spremiti kroz preostala dva treninga i ne vidim razloga zašto ne bi bili pravi i odigrali dobru utakmicu - zaključio je Pilj.