Kovačević: Idemo u Osijek na novi stadion, ne idemo samo u razgledavanje već idemo skupo prodati kožu Foto: Dražen Novosel

Kovačević: Idemo u Osijek na novi stadion, ne idemo samo u razgledavanje već idemo skupo prodati kožu

| 20.9.2023. u 10:54h | Objavljeno u Sport

Deveto kolo, posljednje u prvom krugu prvenstva u SuperSport HNL, momčadi Varaždina donosi u petak gostovanje na Opus Areni i nadmetanje sa sastavom Osijeka.

Za varaždinsku momčad susret u petak dolazi nakon pobjede nad Istrom 1961.

- U nedjelju je najvažnije bilo pobijediti, to smo ostvarili i taj smo susret ostavili iza sebe jer brzo nam dolazi nova utakmica. Rekao sam da nas u dva tjedna očekuju četiri susreta, jednu smo apsolvirali, a prva sljedeća je najvažnija - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

U sastav se vraća Pellumbi, koji je propustio nedjeljno nadmetanje zbog crvenog kartona na Rujevici, ali Kovačević neće moći računati na dva igrača koja su u nedjelju bila u sastavu.

- Belcar je dobio udarac i najvjerojatnije neće moći konkurirati za Osijek, kao i Šego, koji duže vrijeme ima problema s ozljedom i najvjerojatnije će morati na liječenje da bi se oporavio u potpunosti, dok su svi ostali spremni, osim Lamine Ba. Drago mi je da je u nedjelju, nakon tri-četiri mjeseca izbivanja, dobrih pola sata odigrao Drožđek, a Ivanu Nekiću je protiv Istre 1961 bila prva utakmica u prvoj ligi od prve minute i dobro je odradio svoje zadatke - naglasio je Kovačević.

Najavljujući utakmicu koja njegovu momčad očekuje u petak trener Varaždina je rekao:

- Idemo u Osijek na novi stadion, ne idemo samo u razgledavanje već idemo skupo prodati kožu. Cijenimo i poštujemo Osijek, koja igra zanimljiv nogomet. Postigli su najviše golova u dosadašnjih sedam odigranih kola, a kao i sve ekipe imamu problema, posebno u fazi obrane jer osim što su dali puno i primali su puno golova i to ćemo pokušati iskoristiti. Da bi u Osijeku nešto napravili morat ćemo svi biti na sto posto, a nadam se da ćemo i biti takvi - rekao je Kovačević.

Osijeku utakmica u petak dolazi nakon dva uzastopna poraza, od Dinama i Rijeke...

- Njima je ova utakmica za vaditi se na nama, dok mi dolazimo sa samopouzdanjem i vjerujemo u sebe nakon pobjede nad Istrom 1961. Ne možemo reći da smo u toj utakmici pretjerano briljirali, ali nismo ni suparniku dali nešto previše prilika da nas pobjede, a i pokazali smo karakter. Drago mi je da takve, tvrde utakmice, pobjeđujemo jer na početku sezone odigrali smo jako dobre susrete, ali nismo osvajali tri boda, nakon čega smo žalili, a sada treba biti sretan s ovom pobjedom. Treba se pokušati nadigrati s Osijekom i vratiti se s pozitivnim rezultatom - rekao je Nekić, koji će nakon dobre igre protiv Istre biti u konkurenciji za sastav i za susret u petak.

S obzirom na to da je Osijek najefikasnija momčad prvenstva obranu varaždinskog sastava u petak očekuje dosta posla.

- Bit će to malo drugačija utakmica u odnosu na naš posljednji susret. Sigurno će oni krenuti malo agresivnije i pokušati što je moguće prije postrići gol i zbog navijača i zbog atmosfere, ali što će duže utakmica biti u pozitivnom rezultatu za nas to će stvari iči više na naš mlin i vidjet ćemo kako će završiti susret - rekao je Nekić.