Košarkaški klub Vindija nakon deset godina ponovno ima reprezentativca

| 26.12.2016. u 21:08h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Sedamnaestogodišnji košarkaš varaždinske Vindije Matija Vojković dobio je poziv za okupljanje Hrvatske U-18 reprezentacije u toplicama Sveti Martin koje započinje sutra i trajat će do 30. prosinca.

Osim na terenu Matija, rođeni Čakovčanin, briljira u školi. Učenik je Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu gdje je odličan učenik. Riječ je o skromnom , radišnom mlaću, iznimnih ljudskih i sportskih kvaliteta, koji nije preskočio niti jedan trening.

U dosadašnjoj karijeri igrao je za klubove iz Međimurske županije  a ove sezone stigao je u redove varaždinskog košarkaškog kluba. Igra na poziciji 2, a ove sezone nije mu ni strana pozicija playa.

Odlučio se za dolazak u Varaždin, bez obzira što se ne igra A rang natjecanja , gdje sigurno niti njemu niti roditeljima nije lako,jer ga  voze svaki dan na trening, ali očito je uvidio da se u KK Vindija sprema nešto dugoročno, prepoznatljivo i perspektivno.

Natječe se u C seniorskoj ligi i juniorskoj ligi. U 60 dana s ekipom Matija je odigrao 18 utakmica i odradio 40 treninga, što znači da gotovo niti jedan slobodan dan on niti ekipa nisu imali. S juniorima se plasirao na Final four s dobrom startnom pozicijom za prva dva mjesta koja vode na završnicu Regije.

Filozofija da sustav izbacuje pojedinca pokazala se ispravnim, kvalitetan sustav rada, pa nakon toga sustav igre gdje se točno zna tko je za što zadužen i onda takav izbalansirani sustav izbacuje pojedinca, što je bio i slučaj u ovoj situaciji.  To znači samo riječi pohvale cijeloj ekipi bez koje bi to bilo nemoguće postići.

Ovo je kruna njegovog rada koji bi bio nemoguć bez podrške ekipe i veliki poticaj svima nama za daljnji rad. Kako zadnjih 10 godina KK Vindija nije dao reprezentativca, naime, 2006. godine za hrvatsku vrstu igrali su Hrvoje Garafolić i Goran Fodor danas članovi A1 ligaša Hermesa.

Da situacija nije stihijska niti slučajna, već potvrda sustavnog rada i 2006. i danas trener je Dražen Cesar, s time da je 2006 je imao i mentorsku podršku vrhunskog košarkaškog stratega nažalost,  pokojnog Seada Žunića.