Košarkaški klub invalida Varaždin do pobjede i poraza u Splitu

Varaždinske vijesti | 30.10.2019. u 10:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Protekle nedjelje u Splitu je odigrano prvo kolo Druge lige košarke u kolicima. Susrele su se 4 ekipe, KKI Split kao domaćin te KKI Varaždin, KKI Kostrena i KKB Brod na Savi.

KKI Varaždin je odigrao dvije utakmice i polučio polovičan uspjeh. Varaždinci su prvu utakmicu odigrali sa domaćinom KKI Splitom te su izgubili rezultatom 48:34. Splitski igrači u utakmicu su ušli čvršće te ubrzo napravili seriju od 9: 0. Varaždinci su promašili nekoliko ključnih šutova koje su protivnici vješto pretvorili u kontre. Uz čvrstu obranu gosti su teško dolazili do koša što pokazuje i rezultat na kraju prvog dijela 27:12. U drugom djelu uz neke izmjene, Varaždinci su bolje stajali na terenu, igrao se koš za koš, međutim nisu se uspjeli rezultatski probližiti domaćinu s izvrsnim Sinovčićem u svojim redovima koji je bio i najefikasniji igrač utakmice s 25 postignutih koševa dok je kod Varaždinaca to bio Jurković sa 12 koševa.

Drugu utakmicu KKI Varaždin je odigrao s KKI Brodom na Savi, ovu utakmicu Varaždinci su pobijedili s rezultatom 57:17. Varaždinska ekipa je ovaj puta krenula s velikim samopouzdanjem i dala je priliku igračima s manjom minutažom. Ekipa Broda na Savi ima dosta mladih igrača koji se tek afirmiraju u košarci. Najraspoloženiji kod Varaždinaca bio je Tenšić sa 14 koševa, a kod Brođana su to Relić te Frlin sa po 6 koševa.

Označeno u