Ekipa ŽKK Vindi koja je ostvarila pobjedu u jučerašnjem susretu koji je odigran u Graberju

Košarkašice Vindi ostvarile važnu pobjedu protiv trenutno vodeće ekipe Brod na Savi

| 31.1.2021. u 16:28h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U dvorani Graberje jučer je odigrana utakmica 8. kola Prve Ženske košarkaške lige skupine A između domaćih košarkašica iz ŽKK Vindi i gostujuće ekipe ŽKK Brod na Savi iz Slavonskog broda, trenutno prvoplasirane ekipe.

Utakmica je odigrana u praznoj dvorani, bez gledatelja, u skladu sa epidemiološkim mjerama i protokolom HKS-a. Nakon dosta vremena bez domaćih utakmica, uslijed epidemioloških mjera zabrane treniranja i odigravanja utakmica, varaždinske košarkašice su se vratile na najljepši mogući način i ostvarile važnu pobjedu, rezultatom 62:55 (21-16, 17-8, 14-17, 10-14).

Ova je pobjeda iznimno važna jer varaždinske košarkašice dovodi u borbu za vrh tablice i time potvrđuje kvalitetu ženske košarke u Varaždinu. Još više veseli činjenica da je ŽKK Vindi jedna od rijetkih prvoligaških ekipa koje svoj igrački kadar temelji isključivo na vlastitim igračicama koje su svoja znanja i vještine stjecale u Klubu.

Pod vodstvom trenera Marka Škerbića, cure su pokazale da se i u skromnim uvjetima, uz upornost, marljiv rad i ozbiljan pristup, mogu postići iznimno dobri rezultati. U varaždinskoj ekipi najefikasnije su bile Brezovec sa 16, L.Kauzler s 12 i Pe. Žanić s 14 te Barušić s 10 postignutih koševa.

- Čestitam košarkašicama Broda na Savi na dobroj igri i pruženom otporu, a našim curama na borbenosti i dobroj igri. Postigli smo važnu pobjedu na domaćem terenu, protiv vodeće ekipe na ljestvici. U utakmicu smo ušli dosta sigurno, te kontrolirali rezultat kroz veći dio utakmice. Cure su uredno odradile ono što smo se dogovorili i što smo vježbali na treninzima. Nažalost, vremena za slavlje nemamo, jer se okrećemo utakmici protiv premijerligaša Medveščaka u kupu ovog četvrtka, a već za vikend nas očekuje novo kolo lige - rekao je nakon susreta trener domaće ekipe Marko Škerbić.

Varaždinske košarkašice nemaju previše vremena za slavlje, već se okreću treniranju i pripremama za predstojeće utakmice, od kojih je prva već ovog četvrtka, i to utakmica 2. dijela Kupa Republike Hrvatske za ženske ekipe “Ružica Meglaj - Rimac” u koji su se zaslužene plasirale osvojivši regionalni dio kup natjecanja. Gost košarkašicama Vindi u kup utakmici u četvrtak bit će premijerligaš ŽKK Medveščak iz Zagreba.