Ekipa Vindi ostvarila je sjajan rezultat, kolo prije kraja ovog dijela prvenstva

Košarkašice Vindi osigurale plasman u ligu za popunu hrvatske Premijer lige

| 18.2.2021. u 08:50h | Objavljeno u Sport

Jučer je u varaždinskom Graberju odigrana je odgođena utakmica (prethodno odgođena zbog epidemiološke situacije) Prve ženske lige -skupine A. Ekipa Vindi ugostila je ŽKK Koprivnicu. Svoj pobjednički niz u prvoj ligi, Varaždinke su nastavile pobjedom u borbenoj i napetoj utakmici rezultatom 69:67.

Varaždinke su u utakmicu ušle dosta nesigurno, te dozvolile Koprivničankama da stvore značajnu koš razliku i na odmor su otišle s velikim zaostatkom od 13 koševa (13:24; 14:16).U trećoj četvrtini Varaždinke su vrlo dobrom igrom u napadu i agresivnom i borbenom obranom napravile preokret, i završile četvrtinu s prednošću od 4 koša (23:6).

U posljednjoj četvrtini obje su ekipe nastavile borbeno i u "egalu", ali Varaždinke su zasluženo pobijedile rezultatom 69:67 (19:21). Cijeli tijek utakmice protekao je u pravoj, borbenoj ali fer igri s obje strane, uz puno faulova. Za ekipu Vindi utakmicu su odigrali: Z. Dukić, Pe. Žanić (9 koševa), P. Božović, K. Francišković (3 koša), M. Barušić (Cap) (20 koševa), L. Brezovec (17 koševa), I. Lukan Lisec, S. Hrastić, I. Hrgarek, L. Kauzler (2 koša), Pa. Žanić (18 koševa), R. Štrocinger

U ovoj teškoj ali važnoj utakmici, Varaždinke su osigurale siguran plasman u ligu za popunu najvišeg ranga natjecanja u hrvatskoj ženskoj košarci Premijer ligi. U ligi se za popunu Premijer lige natječu po dvije prvoplasirane ekipe iz Prve lige, iz skupina A i B.

Varaždinske košarkašice u ovom dijelu natjecanja očekuje još jedan domaći susret protiv KK Broda iz Slavonskog Broda, ali bez obzira na rezultat predstojeće utakmice, sa 2 poraza (ŽKK Brod na Savi i KK Brod), te 7 pobjeda (ŽKK Brod na Savi, 2 x ŽKK Radost, 2 x Podravac i 2 x Koprivnica) Varaždinke su već osigurale plasman u ligu za popunu najvišeg ranga natjecanja u hrvatskoj ženskoj košarci.

- Čestitam našim curama na dobroj borbi i pobjedi u ovoj teškoj utakmici,te zasluženom plasmanu u ligu za popunu premijer lige,a gošćama na pokazanoj borbenost i dobroj igri.Utakmica je bila jako borbena, krenuli smo nesigurno i dopustili gošćama da stvore veliku koš razliku u prvom poluvremenu, ali smo dobrom igrom i agresivnom obranom u 3. četvrtini uspjeli preokrenuti rezultatte do kraja utakmice kontrolirati igru.Očekuje nas još jedna utakmica u ovom dijelu lige, protiv košarkašica iz KK Brod, ali smo već ovom pobjedom osigurali plasman u ligu za popunu premijer lige - rekao je Marko Škerbić, trener ekipe ŽKK Vindi.