Košarkašice Vindi očekivano zaustavljene u Kupu Hrvatske od aktualnih prvakinja

| 6.2.2021. u 17:35h | Objavljeno u Sport

Kao pobjednice regionalnog natjecanja Kupa Hrvatske za žene “Ružica Meglaj - Rimac” , ekipa Vindi stekla je pravo nastupa u drugom dijelu natjecanja , među 16 najboljih ekipa . Ždrijeb nije bio naklonjen varaždinkama te je u dvorani Graberje gostovala vrlo jaka ekipa Medveščaka iz Zagreba, aktualni prvak Hrvatske, koja je u utakmicu ušla kao apsolutni favorit .

Varaždinske košarkašice u susret su ušle s velikim respektom prema jednoj od najjačih hrvatskih ekipa te su dosta griješile tako da je ekipa Medveščaka već u prvoj četvrtini napravila razliku. Međutim , nakon početnog šoka varaždinske su se košarkašice sabrale i počele igrati pravu košarku te su u drugoj četvrtini pokazale svoju kvalitetu i riješile ju u svoju korist i smanjile razliku .U nastavku je na žalost ponestalo snage te je iskusna ekipa Medveščaka utakmicu držala pod kontrolom i ostvarila zasluženu pobjedu rezultatom 80:46 .

Ovim porazom Varaždinke su se oprostile od daljnjeg natjecanja u Kupu , ali ohrabruje činjenica da su pokazale htijenje i košarkaško znanje te su se pokazale kao protivnik kojeg se ne smije potcijeniti.