Konjički klub Garestin svoju prvu natjecateljsku sezonu započeo odličnim rezultatima

| 24.5.2016. u 09:52h | Objavljeno u Sport

Članovi Konjičkog kluba Garestin u protekla tri mjeseca nastupili su na ukupno 8 turnira u preponskom i dresurnom jahanju i jednom turniru iz daljinskog jahanja. Preponsku sezonu otvorio je Boris Tomić sa Candy na turniru u Đakovu sa osvojena dva druga mjesta u utakmici visine 80 cm.

Do sada je na turnirima nastupio sa ukupno 5 konja u utakmicama visine 80, 90, 100, 110 i 120cm, do sada je četiri puta bio plasiran među prva 3 jahača.Tea Dušak Furjan nastupila je sa Gromom na endurance utrci (42km) no na žalost su bili  isključeni na veterinarskom pregledu.

Dresurnu sezonu započela je nova natjecateljica, Nela Novak s Kleopatrom  na I. kolu Karoca Dressage Cup-u plasmanom na drugom i trećem mjestu u E i A utakmici sa osvojenih 62,68% i 62,88%.

David Hudoletnjak i Dyilian također su nastupili u E i A utakmici te su ostvarili postotak od 58,04% i 54,62% što ih je plasiralo na peto i šesnaesto mjesto.

Filip Bence nastupio je s Frodom u A utakmici, osvojili su 55,62%  i zauzeli 14.mj u kategoriji jahača starijih od 16 godina. Petra Carstens i Atos prvi su puta nastupili u L utakmici, plasirali su se na četvrto mjesto sa 53,57%

Pia Damjanić s Frodom i Karla Horvat s Athene nastupili su u seniorskoj kategoriji, Pia i Frodo zauzeli su treće mjesto sa 59,28%, Karla se plasirala na četvrto sa 59,08.

Karla i Athena nastupile su u seniorskoj kategoriji na turniru u Sloveniji koji se održao u Ljubljani, gdje su osvojile peto mjesto s postotkom od 62,010%. Karla će slijedeći mjesec nastupiti na turniru u Lipici. Ukoliko Karla ostvari dobar rezultat biti će kvalificirana za Europsko prvenstvo u dresurnom jahanju koje će se održati u sedmom mjesecu u Grčkoj.

Tijekom vikenda, 21. i 22. svibnja, natjecatelji su nastupili na dva turnira  na zagrebačkom hipodromu. U subotu su na preponskom turniru u organizaciji KK Karoca nastupili David Hudoletnjak sa Dyilian i Boris Tomić s Candy, Limonzom i Corason y Rosas. David je nastupio u utakmicama visine 60 i 80 cm i obje završio bez kaznenih bodova.

Boris je sa Candy i Limonzom nastupio u utakmici visine 100 cm. Sa Limonzom je završio parkur bez kaznenih bodova dok je sa Candy imao ukupno 12 kaznenih bodova. Sa Corason je nastupio u utakmici visine 120 cm i završio parkur sa 12 kaznenih bodova.

U nedjelju je Boris Tomić nastupio na utakmicama visine 100, 110 i 120cm. U utakmici visine 100cm je nastupio sa Obelixom i Candy, završili su parkur sa 4 i 8 kaznenih bodova. U utakmici visine 110cm nastupio je sa Obelixom i završio parkur sa 23 kaznena boda. Jahačice  Nela Novak, Pia Damjanić i Karla Horvat nastupile na II. kolu Karoca Dressage Cup-u i I. kolu Croatia Cupa, visine 120cm i završio parkur bez kaznenih bodova i četvrtim mjestom.

Nela Novak i Kleopatra pobjedile su u E i A utakmici u skupini jahača mlađih od 16 godina sa 66,43 i 62,58%. Pia Damjanić i Alfa nastupile su u L utakmici i također pobijedile sa 63,15%. Karla Horvat i Athena nastupile su u M utakmici i osvojile su drugo mjesto sa 63,86%.

Ove godine konjički klub Garestin uz aktivnu školu jahanja prvi puta organizira jahači kamp za jahače i nejahače. Kamp će trajati 5 dana a sve infromacije možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.