Konjički klub Garestin svoju prvu natjecateljsku sezonu započeo odličnim rezultatima

| 24.5.2016. u 09:52h | Objavljeno u Sport

Članovi Konjičkog kluba Garestin u protekla tri mjeseca nastupili su na ukupno 8 turnira u preponskom i dresurnom jahanju i jednom turniru iz daljinskog jahanja. Preponsku sezonu otvorio je Boris Tomić sa Candy na turniru u Đakovu sa osvojena dva druga mjesta u utakmici visine 80 cm.

Do sada je na turnirima nastupio sa ukupno 5 konja u utakmicama visine 80, 90, 100, 110 i 120cm, do sada je četiri puta bio plasiran među prva 3 jahača.Tea Dušak Furjan nastupila je sa Gromom na endurance utrci (42km) no na žalost su bili  isključeni na veterinarskom pregledu.

Dresurnu sezonu započela je nova natjecateljica, Nela Novak s Kleopatrom  na I. kolu Karoca Dressage Cup-u plasmanom na drugom i trećem mjestu u E i A utakmici sa osvojenih 62,68% i 62,88%.

David Hudoletnjak i Dyilian također su nastupili u E i A utakmici te su ostvarili postotak od 58,04% i 54,62% što ih je plasiralo na peto i šesnaesto mjesto.

Filip Bence nastupio je s Frodom u A utakmici, osvojili su 55,62%  i zauzeli 14.mj u kategoriji jahača starijih od 16 godina. Petra Carstens i Atos prvi su puta nastupili u L utakmici, plasirali su se na četvrto mjesto sa 53,57%

Pia Damjanić s Frodom i Karla Horvat s Athene nastupili su u seniorskoj kategoriji, Pia i Frodo zauzeli su treće mjesto sa 59,28%, Karla se plasirala na četvrto sa 59,08.

Karla i Athena nastupile su u seniorskoj kategoriji na turniru u Sloveniji koji se održao u Ljubljani, gdje su osvojile peto mjesto s postotkom od 62,010%. Karla će slijedeći mjesec nastupiti na turniru u Lipici. Ukoliko Karla ostvari dobar rezultat biti će kvalificirana za Europsko prvenstvo u dresurnom jahanju koje će se održati u sedmom mjesecu u Grčkoj.

Tijekom vikenda, 21. i 22. svibnja, natjecatelji su nastupili na dva turnira  na zagrebačkom hipodromu. U subotu su na preponskom turniru u organizaciji KK Karoca nastupili David Hudoletnjak sa Dyilian i Boris Tomić s Candy, Limonzom i Corason y Rosas. David je nastupio u utakmicama visine 60 i 80 cm i obje završio bez kaznenih bodova.

Boris je sa Candy i Limonzom nastupio u utakmici visine 100 cm. Sa Limonzom je završio parkur bez kaznenih bodova dok je sa Candy imao ukupno 12 kaznenih bodova. Sa Corason je nastupio u utakmici visine 120 cm i završio parkur sa 12 kaznenih bodova.

U nedjelju je Boris Tomić nastupio na utakmicama visine 100, 110 i 120cm. U utakmici visine 100cm je nastupio sa Obelixom i Candy, završili su parkur sa 4 i 8 kaznenih bodova. U utakmici visine 110cm nastupio je sa Obelixom i završio parkur sa 23 kaznena boda. Jahačice  Nela Novak, Pia Damjanić i Karla Horvat nastupile na II. kolu Karoca Dressage Cup-u i I. kolu Croatia Cupa, visine 120cm i završio parkur bez kaznenih bodova i četvrtim mjestom.

Nela Novak i Kleopatra pobjedile su u E i A utakmici u skupini jahača mlađih od 16 godina sa 66,43 i 62,58%. Pia Damjanić i Alfa nastupile su u L utakmici i također pobijedile sa 63,15%. Karla Horvat i Athena nastupile su u M utakmici i osvojile su drugo mjesto sa 63,86%.

Ove godine konjički klub Garestin uz aktivnu školu jahanja prvi puta organizira jahači kamp za jahače i nejahače. Kamp će trajati 5 dana a sve infromacije možete pronaći na njihovoj Facebook stranici.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci