Među olimpijcima na današnjem su prijemu bile i Sara Kolak te Tanja Perec Foto: predsjednica.hr

Kolak i Perec na prijemu kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

| 19.7.2016. u 17:02h | Objavljeno u Sport

Uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiro predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović primila je danas hrvatske reprezentativke i reprezentativce te predstavnike Hrvatskog olimpijskog odbora. Na prijemu su bile i dvije olimpijke iz Varaždinske županije ludbreška bacačica koplja Sara Kolak i Varaždinka Tanja Perec, koja će se u Riju natjecati iz malog kalibra. S Perec je na prijemu bio i njen trener Josip Plečko.

Hrvatskim reprezentativkama i reprezentativcima predsjednica Grabar-Kitarović zaželjela je sretan put u Brazil, mnogo sportskog uspjeha, sportskog navijanja, poštenog suđenja i natjecanja bez ozljeda.

- Vi ste najbolje što naš sport danas ima - kazala je te izrazila uvjerenje kako su spremni za sportska borilišta. - Naša su očekivanja i želje usmjerene na to da pružite sve od sebe i ostvarite najbolje rezultate, a mi ćemo vas na tom putu uspjeha pratiti i bodriti svim srcem - kazala je hrvatska Predsjednica.

Izrazila je uvjerenje kako će i u ovom nemirnom vremenu olimpijski duh prevladati i u svim ljudima probuditi istinsko dobro.

- Od Hrvatske samostalnosti sve do danas, hrvatski sportaši na najljepši mogući način predstavljaju Hrvatsku u svijetu, promičući istinske sportske i ljudske vrijednosti, pokazujući da braniti boje svoje zemlje nije samo velika obveza već prije svega ponos i čast - kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.