Koki prva gostujuća pobjeda sezone, prekinuli niz od četiri poraza

| 11.11.2023. u 20:01h | Objavljeno u Sport

Koka je u sklopu današnjeg susreta 9. kola Prve HRL za žene spavila na gostovanju kod ŽARK Splita sa uskih 26:25.

U prvih dvadesetak minuta dominirala je Koka i činilo se da grabe prema mirnom odlasku na predah, imali su  u jednom trenutku pet pogodaka viška (3:8), ali domaće igračice su sjajno odigrale završnicu poluvremena i od 10:10, serijom 4:1 su na predah otišle s tri pogotka prednosti (14:11).

U drugom dijelu uloge su bile zamijenjene, Splićanke su vodile sve do desetak minuta prije kraja, a onda se ponovno budi Koka i do izražaja dolazi manjak rotacije kod ŽARK-a. Koka ne samo da dolazi do izjednačenja, nego i vodstva. U 48. minuti, Koka preuzima kontrolu nad rezultatom (20:21) i na kraju minimalno slave 25:26.

Minutu i pol prije završetka susreta bilo je 24:24, ali su rukometašice Koke uspjele zabiti dva pogotka za redom, pobjeći na 24:26 i praktički riješiti susret. Domaće su samo pogotkom u posljednjim sekundama to ublažile.

Prvo ime kod Koke je bila Lara Perić sa sedam pogodaka, Dora Pejić i Martina Krajpl su zabile svaka oo četiri gola, dok su po tri gola zabile Leda Košćak i Nika Strahija.