Ena Car Foto: Martin Novosel

Koka uz novo pojačanje protiv Splita 2010 čeka svoju prvu domaću pobjedu

| 19.1.2021. u 10:30h | Objavljeno u Sport

Rukometašice Koke će u nastavak prvenstva Prve HRL za žene krenuti danas, odigravanjem odgođenog susreta 7. kola na domaćem terenu protiv Splita 2010. Koka do sada nije briljirala kao domaćin, uspjela je uzeti samo dva boda iz dva remija, tako da će utakmica protiv Splita biti prilika za prvu domaću pobjedu varaždinske ekipe ove sezone.

- Bit će to utakmica puna neizvjesnosti. Imamo dosta ozlijeđenih igračica, još uvijek se nisu oporavile Matilda Mrazović, Ivana Dežić i Nera Kuzminski, Ines Domjan još nije do kraja zaliječila ozljedu gležnja, ali će nastupiti i zato nas veseli novo pojačanje iz Čakovca koja će konkurirati za jednu od vanjskih pozicija - rekao je trener Koke, Vladimir Canjuga.

S obzirom na okrnjen sastav zbog ozljeda, uprava Koke uspjela je dogovoriti jedno pojačanje u ovom zimskom periodu. Riječ je o Eni Car koja je došla iz redova Zrinskog iz Čakovca. Rodom iz Pribislavca, ova 22-godišnja igračica trebala bi uveliko pomoći na poziciji desnog vanjskog, na kojoj nedostaje ponajbolji strijelac Koke Ivana Dežić, koja bi se trebala vratiti u ekipu tijekom travnja, nakon oporavka od operacije križnih ligamenata.

- Car može odigrati sve tri vanjske pozicije, lijevog, srednjeg i desnog vanjskog. Iskusna je u obrani i na neki način nadoknadit će nam gubitak svih ovih igračica koje su ozlijeđene. Ne mogu reći u kakvoj ćemo formi odigrati taj prvi susret jer nemamo dovoljno igračica na treningu da bi odigrali međusobni susret, a u trenažnom procesu nema ni mlađih kadetskih muških ekipa s kojima smo mogli odigrati pripremni susret. Ipak, pobjeda protiv Splita 2010 ne bi smjela doći u pitanje i svim snagama moramo ići na pobjedu u tom susretu - rekao je Canjuga.

- Već dulje vrijeme su me trener Canjuga i izvršni direktor Damir Premužić zvali da dođem u Koku, a odlučila sam da je sada dobro vrijeme da prihvatim ponudu. Naviknuta sam na igranje desnog vanjskog jer sam već duži niz godina igrala na toj poziciji, a draže mi je asistirati suigračice, nego postići zgoditak i nadam se da ću imati dobru suradnju s Domjan na poziciji pivota - rekla je Car.

Utakmica sa Splitom 2010 je na rasporedu u 18:30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Arena.