Klubovi se očitovali, Odbor za hitnost ŽNS-a odlučio - natjecanja se odgađaju do daljnjega Foto: VV arhiva / ilustracija

Klubovi se očitovali, Odbor za hitnost ŽNS-a odlučio - natjecanja se odgađaju do daljnjega

| 29.10.2020. u 13:15h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Sva natjecanja pod vodstvom varaždinskog ŽNS-a, a koja su vezana za Četvrtu nogometnu ligu skupina Čakovec-Varaždin I županijske nogometne lige s današnjim danom odgađaju se do daljnjega.

Vodstvo natjecanja (povjerenici za natjecanje) 4. NL ČK-VŽ i ŽNL-a uputilo je prema klubovima upitnik o odgodi ili nastavku natjecanja bez gledatelja, a sukladno odluci Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH od 25.10.2020. Na temelju zaprimljenih mišljenja klubova, Komisija za natjecanje je Izvršnom odboru ŽNS Varaždin dostavila prijedlog Odluke da se sva natjecanja 4. NL ČK-VŽ 1 ŽNL-a odgode do daljnjega, odnosno kada se stvore uvjeti za nastavak natjecanja, a koji su vezani za Covid-19.

Sukladno navedenom Odbor za hitnost donio je odluku da se sva natjecanja pod vodstvom varaždinskog ŽNS-a s današnjim danom odgađaju se do daljnjega. Komisija za natjecanje IO ŽNS Varaždin održala je telefonsku sjednicu na kojoj su sudjelovali predsjednik Stjepan Ficko i članovi Čedomil Kekić, Ivan Vidaček, Damir Mujanović i Nino Vugrinec, koji su donijeli prijedlog odluke na temelju provedene ankete klubova 4. NL ČK-VŽ I klubova sudinika ŽNL-a, a vezano na nastavka natjecanja bez gledatelja ili odgodu nastavka natjecanja do zadovoljavanja uvjeta za nastavak.

Komisija za natjecanje konstatirala je da se od 16 klubova Četvrte NL ČK-VŽ očitovalo njih 14, pri čemu je 13 klubova za prestanak natjecanja, a 1 klub za nastavak natjecanja bez gledatelja. Od 14 klubova Prve ŽNL očitovalo se njih 13, a 12 klubova je za prestanak natjecanja, dok je 1 klub za nastavak natjecanja bez gledatelja. Od 16 klubova Druge ŽNL očitovalo se njih 15, pri čemiu je 12 klubova za prestanak natjecanja, a 3 kluba za nastavak natjecanja bez gledatelja, dok se od 19 klubova Treće ŽNL očitovalo njih 15, pri čemu je 12 klubova za prestanak natjecanja, a 3 kluba za nastavak natjecanja bez gledatelja.

Na osnovu toga Komisije za natjecanje predložila je Izvršnom odboru varaždinskog ŽNS-a donošenje odluke o odgodi nastavka natjecanja Četvrte NL ČK-VŽ i županijskih nogometnih liga s današnjim danom,
sve dok se ne stvore uvjeti za nastavak natjecanja, a koji su povezani za virusom Covid- 19.