Klara Koščak šesta na 100 m prepone na Europskom juniorskom prvenstvu u Jeruzalemu

| 9.8.2023. u 11:29h | Objavljeno u Sport

Drugog dana Europskog atletskog juniorskog prvenstva u Jeruzalemu nastupilo je osmero hrvatskih predstavnika, među njima i dvoje predstavnika varaždinske Slobode Klara Koščak i Janko Kišak.

U popodnevnom dijelu programa, Janko Kišak je nastupio u polufinalu na 110 m prepone (0,99) i s rezultatom 14,18 završio svoj nastup na 22. mjestu.

U Jankovoj skupini je bilo svega, čak su i prepone letjele po zraku. Odlično je startao, no zapeo je već za drugu preponu, a kasnije ih je još nekoliko srušio, a zamalo ga je pogodila zadnja prepona iz 7. staze za koju je zapeo Britanac i odbacio ju u Jankovu stazu.

Žensko polufinale na 100 m prepone bilo je manje dramatično, ali jednako uzbudljivo. Klara Koščak trčala je u prvoj polufinalnoj skupini i prošla u finale.

Klara ja bila treća u skupini s 13,32 i izravno se plasirala u finale. Koliko su polufinala mirno prošla, toliko je finale bilo dramatično.

Naše preponašice su odlično krenule u utrku, no u drugoj polovici utrke su obje dosta jako zapele za par prepona, te su završile na 6. i 8. mjestu. Klara je istrčala 13,51 za 6. mjesto, a Lucija 14,02 za 8. mjesto u finalu.