KK Vindija osvojila Kup Krešimira Čosića regije Sjever

| 9.10.2022. u 09:50h | Objavljeno u Sport

Nakon što je varaždinska KK Vindija osvojila županijski kup protiv Ivančice, uslijedio je susret protiv Petra Zrinskog u finalu Kupa Krešimira Čosića regije Sjever. Susret se igrao u petak, 7. listopada, u Vrbovcu, a Vindija je pod vodstvom trenera Velimira Mudrog slavila sa 81:77. 

Vindija je prvu četvrtinu dobila sa 20:14, nosioci igre bili su Luka Prprović , Manuel Novak i Luka Čevra. Drugu četvrtinu Vrbovčani dobivaju glatko sa 22:11, što znači da je Petar Zrinski na poluvremenu imao prednost od 36:31. U trećoj četvrtini, domaćin je blago povećao prednost na 58:51, no u zadnjoj četvrtini, Vindija radi preokret koji ih je odveo do pobjede.

Do 34. minute domaćin održava prednost, no nakon tehničke greške trenera domaćina, Vindija hvata ritam te utakmicu u presudnim trenucima zaključuje najmlađi igrač ekipe Tibor Kovačić koji sa nekoliko prodora ubacuje 6 koševa da bi točku na i stavio kapetan momčadi Manuel Novak sa slobodnim bacanjem u zadnjim sekundama utakmice za 81:77.

Najbolji igrači Vindije bili su Manuel Novak s 22 koša, Luka Čevra također s 22 koša te Tibor Kovačić sa 11 koševa. U sljedećoj fazi natjecanja Kupa Krešimira Čosića, Vindija će igrati protiv pobjednika regije Istok, a danas u 15:30 u Graberju igraju prvu utakmicu nove sezone u Drugoj muškoj ligi Sjever.