KK Varteks u sljedećoj sezoni igra u Drugoj muškoj ligi Sjever

VV | 30.6.2022. u 10:28h | Objavljeno u Sport

Košarkaški klub Varteks iz Varaždina je u protekloj sezoni osvojio četvrto mjesto Treće lige Sjever, a od sljedeće sezone će nastupiti u Drugoj muškoj ligi Sjever gdje ćemo gledati i gradske dvoboje između Vindije i Varteksa.

Klub se kvalitetno razvija već par godina, za što su osobito zaslužni treneri Dejan Čonda, Matija Ciglar i Marin Cesarec koji vode mlađe skupine te Petar Zajec i Andro Skupnjak koji vode seniorsku ekipu.

- Protekle sezone napravili smo odličan posao, stabilizirali smo seniorsku ekipu, doveli dosta mladih igrača najviše Varaždinaca. Također namjera nam je zadržati većinu postojećeg igračkog kadra uz naravno još par pojačanja od kojih su tri sigurna, a s par njih još  razgovaramo. Svi zajedno biti će predstavljeni prije početka sezone - javljaju iz KK Varteksa.

- Najvažnija nam je dugoročna stabilnost kluba koju ćemo graditi pretežito na domaćim snagama. Želja nam je da se na tribine vrati publika i navijači odnosno ljubitelji košarke koji će uživati u igri domaćih dečki. Glavni plan i daljni cilj kluba je uložiti svu energiju i znanje u razvoj mlađih dobnih kategorija i trenerskog kadra za rad s mladim igračima. Za sad nam je odlično krenulo uspjeli smo oformiti tri ekipe mlađih kategorija dječaci do 9, 11 i 13 godina a na pragu je i ekipa kadeta odnosno dječaka do 17 godina - naglasili su iz KK Varteksa.

Također ove godine su dogovorili suradnju s košarkaškom akademijom Mrav iz Zagreba što je odlično za razvoj trenera i dječaka mlađih dobnih kategorija kroz razne turnire, kampove, seminare i prijateljske utakmice. Sljedeće sezone očekuju stabilnu seniorsku sezonu i cilj im je sredina tablice.

- Drago nam je i da imamo podršku lokalnih sponzora i javnog sektora, naročito Grada Varaždina i drugih subjekata kao što je Varkom d.d. kojima ovom prilikom zahvaljujem što su prepoznali i podržali određene projekte kluba.  Ovim putem pozivamo sve zainteresirane dječake od 1 - 5 razreda osnovne škole da nam se uključe u besplatnu školu košarke za nove članove ovog mjeseca (srpanj) na vanjskim igralištima u Varaždinu.... - zaključili su iz KK Varteksa.

Označeno u