Kitro Varaždin: Raduje povijesni rezultat seniorki, seniori dali sve od sebe Foto: Martin Novosel/Arhiva

Kitro Varaždin: Raduje povijesni rezultat seniorki, seniori dali sve od sebe

| 3.7.2023. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Odbojkaški klub Kitro Varaždin je završio još jednu uspješnu sezonu. Seniori su još jednom bili u samom vrhu Superlige, završili su prvenstvo na petom mjesto, zamalo su još jednom izborili playoff za naslov prvaka, ali je ovaj puta Centrometal bio bolji od njih, a upravo je o plasmanu između četvrtog i petog mjesta odlučivao izravan dvoboj momčadi početkom proljetnog dijela sezone unatoč tome što su početkom sezone ostale bez nekolicine ključnih igrača s kojima bi sigurno ponovili uspjeh iz sezone 2021/2022.

- U Hrvatskoj su tri kluba daleko iznad svih, zagrebačka Mladost, Ribola Kaštela i osječka Mursa. Ostali se klubovi bore za četvrto mjesto, što smo prošle godine uspjeli izboriti, dok nam je ove godine taj plasman za malo izmakao, ali ćemo iduće sezone dati sve od sebe da opet dohvatimo to četvrto mjesto - rekao je sportski direktor kluba Goran Jošić.

- Ti klubovi nisu samo kvalitetom ispred svih ostalih, nego i financijama koje donose tu kvalitetu. U Osijeku igra ček pet međunarodnih igrača od Brazila, Ukrajine, Venecuele i Bosne i Hercegovine i teško je nositi se time, dok smo mi imali malo problema sa sastavljanjem momčadi zbog privatnih odluka pojedinih igrača i u zadnji čas smo bili primorani dovesti igrače koji nisu mogli odigrati na tom istom nivou. Ipak, mislim da smo odigrali jako dobru sezonu, a Centrometal se dosta pojačao prošle sezone i sasvim zasluženo su osvojili to četvrto mjesto. Mi smo i dalje u vrhu i kontinuirano ostvarujemo dobre rezultate. Bili smo šesti prije dvije godine, prošle godine četvrti, a prošle sezone peti - istaknuo je trener seniora Kitro Varaždina, Ivica Đolonga...

Koje se promjene spremaju za novu sezonu pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...