Katica Jakopec osvojila zlatnu medalju u prvom kolu Prvenstva Hrvatske u nordijskom hodanju

Varaždinske vijesti | 3.3.2023. u 12:06h | Objavljeno u Sport

U Zagrebu je u organizaciji Kluba nordijskog hodanja Zagreb u sklopu Prvenstva Hrvatske održano prvo kolo natjecanja u nordijskom hodanju.

Na utrci su, unatoč kišnom vremenu, sudjelovale 43 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Regularnost natjecanja pratile su certificirane sutkinje i suci nordijskog hodanja, a odvijalo se u 7 kategorija na 5 i 10 kilometara za žene i muškarce.

Natjecatelji su svojim rezultatima već na početku sezona pokazali izvrsnu formu što je garancija za dobar uspjeh na Europskom kupu.

Katica Jakopec je u kategoriji 70+ za žene,bila jedina predstavnica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, koja je osvojila zlatnu medalju.

Utrku je završila za 45 minuta i 12 sekundi. Zbog te činjenice njezina zlatna medalja sjaji još jače jer ona je osoba koja se nikad nije bavila sportom, a svoju treću životnu dob posvetila je obitelji i sebi kroz rad u nekoliko humanitarnih i drugih udruga.

Udruga Drava posebno je ponosna na njezin uspjeh, zahvalna za rad, trud, pozitivnu energiju koju širi kroz treninge nordijskog hodanja, sudjelovanjem na festivalima i natjecanjima nordijskog hodanja i ostalim aktivnostima udruge.

Ona je jedan od brojnih primjera kako si organizirati život u zlatnoj dobi, ali jedina koja je imala hrabrosti i motivacije izaći na stazu za utrke i predstaviti se široj javnosti te se u udruzi nadaju da će njezin primjer potaknuti brojne osobe starije životne, ali i mlađe da se rekreativno bave kretanjem u prirodi s naglaskom na nordijsko hodanje kao najefikasniji oblik kretanja u svrhu prevencije zdravlja i kvalitetnijeg života.

Druga utrka Prvenstva Hrvatske u nordijskom hodanju će se pod nazivom ”Trakošćan 2023” održati u Trakošćanu, 6. svibnja, u organizaciji Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava, Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Općine Bednja i Varaždinske županije.