U dosadašnja dva međusobna susreta svaka je momčad ostvarila po pobjedu, Varaždin u Šibeniku, a Šibenik u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

Kastel najavio nove igrače u početnom sastavu za susret u Šibeniku

| 5.2.2021. u 12:39h | Objavljeno u Sport

U sklopu 20. kola HT Prve HNL momčad Varaždina u nedjelju očekuje susret u Šibeniku s istoimenim domaćinom. Varaždin je na 8. mjestu s 18 bodova, dok je Šibenik 7. s 20 osvojenih bodova. Za varaždinsku momčad nadmetanje dolazi nakon pobjede u srijedu nad Goricom 2:1, dok je Šibenik u završnici susreta na Rujevici izgubio dva boda odigravši s Rijekom 2:2.

- Odigrali smo dobru utakmicu protiv Gorice, potrošili smo se, danas i sutra ujutro napravit ćemo treninge, a sutra malo iza podnevna odlazimo na put za Šibenik. Još trebamo vidjeti s kojim ćemo igračima putovati, s obzirom na to da imamo sitnih ozljeda, primjerice kapetanu Marku Stolniku slomljen je nos, dok je Matej Senić opterećen kartonima, a na put mogu ići samo maksimalno spremni igrači jer nas tamo čeka jedan rat. Do sada smo napravili nešto, osvojili smo devet bodova, ali nismo napravili ništa. Očekuju nas utakmica u Šibeniku i varaždinski ogled s Lokomotivom, u kojima moramo potvrditi sve što smo do sada napravili, da dobijemo još više na sigurnosti i kompaktnosti te da nastavimo putem kojim idemo i da se na kraju zadržimo u prvoligaškom društvu - rekao je trener momčadi Zoran Kastel.

Varaždin je u posljednjih pet kola pod vodstvom trenera Kastela i njegovog pomoćnika Jerteca osvojio 9 od mogućih 15 bodova, koliko je osvojio i vodeći Dinamo, a uspješnija je samo momčad Osijeka, koja je uzela 12 bodova.

- Osvojili smo devet bodova pobjedama protiv Hajduka, Rijeke i Gorice, protiv momčadi koje su u gornjem dijelu i sve bodove smo osvojili kod kuće, a sada idemo pokušati i moramo osvajati bodove i u gostima. Idemo u Šibeniku potući se i pokušati pobijediti - naglasio je Kastel.

Šibenik je igrom u posljednjim susretima pokazao da bodovi nisu slučajnost.

- Nakon kratke zimske stanke Šibenik je vjerojatno ekipa koja je trenutačno možda i u najboljoj formi, međutim, svaka je utakmica priča za sebe. Danas i sutra ćemo dobro analizirati suparnika, idemo odigrati utakmicu i pokušati osvojiti tri boda - kaže Kastel.

U 2. kolu ove sezone Varaždin je slavio u Šibeniku golom Benka 1:0, u 11. kolu Šibenik je pobijedio u Varaždinu 3:1, kojoj će momčadi nedjeljni susret biti treća - sreća?

- Dečki na terenu odlučuju on svemu, ako budemo pravi ne bojim se, sigurno ćemo izvući pozitivan rezultat, bit će nekih igrača koji su do sada manje igrali zbog kartona i ozljeda. Svi koji su do sada ulazili s klupe odigrali su jako dobro, pomogli su nam kada su ušli u igru, nisu spuštali ekipu, već smo se dizali sa svim izmjenama, sada će neki igrači krenuti od prve minute i nadam se da će nam to biti poticaj da možemo izvući pobjedu - zaključio je Kastel.

Utakmica u nedjelju na rasporedu je od 15 sati.