Posljednji susret Varaždina i Rijeke odigran na Gradskom stadionu završio je pobjedom varaždinske momčadi Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Rijeke: Moramo biti strpljivi, disciplinirani i pametni kao u Maksimiru

| 15.5.2021. u 11:59h | Objavljeno u Sport

U sklopu 35., pretposljednjeg kola u HT Prvoj HNL, momčad Varaždina će sutra na svom stadionu od 15 sati ugostiti sastav Rijeke. Utakmica ima veliki značaj za obje momčad, Varaždin u borbi za ostanak, a Rijeci u nastojanju da sljedeće sezone osigura nastup na europskoj sceni. Varaždin kolo prije kraja može riješiti i ostanak u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometa, pod uvjetom da Istra 1961 danas na svom terenu izgubi od Slaven Belupa, a momčad Zorana Kastela sutra ne izgubi od Rijeke.

- Očekuje nas zahtjevna utakmica, a svih deset susreta koji će se odigrati do kraja prvenstva o nečemu odlučuju. Tri boda Rijeci puno znače u borbi za Europu, a nama trebaju bodovi u borbi za ostanak. Naš motiv treba biti veći od njihovog je mi se borimo za goli život i nadam se da će to probuditi inat, volju i želju u ekipi i da ćemo na taj način moći parirati Rijeci - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Zoran Kastel.

Varaždin je u srijedu na Maksimiru osvojio bod u nadmetanju s novim/starim prvakom, sastavom Dinama, dok je Rijeka u 34. kolu pobijedila Slaven Belupo u Koprivnici 2:0.

- Bod protiv Dinama, kao i bod u Osijeku bile su utakmice koje smo stvarno dobro odigrali protiv kvalitetnih ekipa, dok smo protiv Hajduka na žalost primili gol u 89. minuti, iz jedne greške, ali smo također pokazali da možemo igrati s dobrim ekipama koje su sigurno kvalitetnije od nas u igračkom kadru. Pokazali smo da možemo igrati sva svima i to nam treba biti putokaz protiv Rijeke - naglasio je Kastel.

Rijeka najavljuje dolazak po pobjedu, prema tome za očekivati je napadački postavljenog gosta.

- Moramo biti strpljivi i pametni kao u Maksimiru, disciplinirani te voditi računa o njihovoj kvaliteti. Jako su opasni prema naprijed, imaju strašnu individualnu kvalitetu Murića, Drmića, Andrijaševića i Menala, a ne treba zaboraviti ni polivalentnog veznog igrača Lončar. Kvalitetna ekipa, moramo zaustaviti njihove polukontre i kontre, pokušati se nametnuti s posjedom te tako doći do pozitivnog rezultata - mišljenja je trener Varaždina.

Zbog kartona, ozljeda i bolesti Kastel je na svakom susretu primoran posegnuti na nekim novim rješenjima u sastavu.

- Nemamo na svu sreću kartoniranih igrača, još su među oporavljenicima Tkalčić i Boban, koji su počeli trenirati, a vidjet ćemo hoćemo li ih i koliko koristiti. Posavec je izvan konkurencije za sastav, a sitnih problema imamo i kod igrača iz zadnjeg reda naše momčadi, ali najvjerojatnije da će svi biti spremni - zaključio je Kastel.

Sutrašnji susret sudit će Igor Pajač iz Zeline, a pomagat će mu Nikola Kečkiš iz Virovitice i Goran Loparac iz Sladojevaca, dok će četvrti sudac biti Marko Matoc iz Zaprešića. VAR sudac će biti Goran Gabrilo iz Splita a njegov asistent bit će Goran Perica iz Šibenika.