Kastel uoči Gorice: Trebamo ponoviti volju i igru s utakmice u Varaždinu kada smo ih pobijedili Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Gorice: Trebamo ponoviti volju i igru s utakmice u Varaždinu kada smo ih pobijedili

| 9.4.2021. u 10:59h | Objavljeno u Sport

U sklopu 28. kola HT Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina sutra u 17 sati očekuje susretu u Velikoj Gorici i nadmetanje s Goricom.

- Do kraja sezone ostalo je još devet utakmica, moramo skupljati bodove, a ovo je prva stepenica na putu prema ostanku. Svi igrači su spremni, osim ozlijeđenih Grgeca i Urate. Goricu smo analizirali, gledali njihove posljednje utakmice. Trebamo ponoviti igru, želju, volju i htijenje kao na posljednjem susretu s Goricom u Varaždinu, u kojem smo uspjeli preokrenuti rezultat i pred kraj utakmice doći do 3 boda - rekao je trener Varaždina Zoran Kastel.

- U tom susret kada smo ih pobijedili 2:1 Gorica nije bila kompletna, umorni od utakmice koju su igrali u tjednu, a mi smo to iskoristili. Gorica je u prošlom kolu izgubila od Rijeke, koja im je u 50 minuta postigla 4 gola, ali su se uspjeli vratiti, jako su se digli posljednjih dvadesetak minuta i postigli tri gola te utakmicu doveli do neizvjesnosti. Liga je izjednačena, tri - četiri ekipe u vrhu su kvalitetnije od nas, ali može se igrati proti svakoga. U Veliku Goricu moramo otići ne braniti se,biti organizirani, pametni i težiti igri jer tako možemo doći do bodova - naglasio je Kastel.

Gorica je trenutačno na trećem mjestu tablice s 48 bodova, dok je Varaždin na 9.,pretposljednjem mjestu s 23 boda. Najveća opasnost po momčad Varaždina bit će Kristijan Lovrić, drugi strijelac prvenstva s 15 golova, četiri manje od vodećeg Miereza.

- Gorica je kompaktna, čvrsta ekipa, iznimno disciplinirana. Imaju kvalitetne individualce na krilnim pozicijama i u špici, koji mogu riješiti utakmicu, kompaktan vezni red, dok im je zadnja linija iskusnija. Da su dobra ekipa vidi se po njihovoj poziciji na tablici, međutim, još je malo utakmica do kraja prvenstva i moramo skupljati bodove te pokušati u Velikoj Gorici uzeti sve što će nam se dati - rekao je Kastel.

Do kraja prvenstva u igri je još 27 bodova. Kako razmišlja Kastel o onome što očekuje njegovu momčad?

- Prvenstvo je zgusnuto. Nakon susreta u Velikoj Gorici već u petak nas očekuje nadmetanje sa Šibenikom,a poslije toga utakmice će se igrati u srijedu te u ponedjeljak. Dakle, bit će puno utakmica u kratkom periodu i bit će jako bitno da igrači ostanu zdravi, bez ozljeda. Iz utakmice u utakmicu moramo, pogotovo na domaćem terenu, osvajati bodove, a znamo da ćemo ugostiti Šibenik i Istru 1961 te ići u Kranjčevićevu kod Lokomotive - rekao je Kastel.

Prvo poluvrijeme

- Strah od pobjede, odnosno borba za ostanak, ostavili su traga na ekipi u drugom poluvremenu susreta sa Slaven Belupom, gdje su se igrači nesvjesno povukli. U svlačionici smo se dogovorili da igramo dalje kao da je 0:0, da se ne povlačimo, već da budemo visoko i agresivni, međutim grč zbog borbe za ostanak i strah od pobjede ostavili su traga. Trebamo biti pametni i skoncentrirani, do 97.-98. minute i onda ćemo se sigurno moći veseliti - naglasio je Kastel.