Moramo biti bolji od njih u odbijenim loptama na sredini terena, više kontrolirati sredinu terena, ističe trener Varaždina Zoran Kastel Foto: Krešimir Đurić

Kastel uoči Gorice: U utakmicu moramo ići bez kalkulacija i pokušati pobijediti

| 2.2.2021. u 11:33h | Objavljeno u Sport

U sklopu 19. kola HT Prve hrvatske nogometne lige momčad Varaždina će sutra na svom stadionu ugostiti Goricu. Varaždin je na osmom mjestu tablice s 15 bodova, dok je Gorica trećeplasirana s 33 osvojena boda. U posljednjim kolima Varaždinci su izgubili u susjedskom derbiju od Slaven Belupa 2:0, dok je Gorica identičnim rezultatom pobijedila Rijeku na Rujevici.

- U prva dva susreta ove sezone od Gorice smo kod kuće izgubili 5:1, dok smo na njihovom terenu poraženi s 1:0. Riječ je o momčadi koja zna igrati na rezultat, koja je iskusna, ima novog trenera, a nema sumnje da su se digli nakon pobjede nad Rijekom u gostima. Odigrali su i dobru utakmicu s Dinamom, kojeg su do kraja držali u neizvjesnosti. U sutrašnji susret moramo ići bez kalkulacija, pokušati pobijediti, igramo na našem terenu te će se i nas puno pitati na sutrašnjoj utakmici. Ukoliko budemo na nivou igrom ćemo morati doći do pobjede - naglasio je trener Varaždina Zoran Kastel.

Trener Varaždina zna od kuda dolaze prijetnje po gol njegove momčadi.

- Gorica je čvrsta ekipa koja osvaja puno duela, fizički su moćni, moramo biti bolji od njih u odbijenim loptama na sredini terena, više kontrolirati sredinu terena. Moramo spriječiti njihove polukontre i kontre u kojima su najopasniji,gdje Lovrić dolazi do svojih pozicija jedan na jedan i te strane ćemo morati duplirati da ne bude puno u situacijama jedan na jedan. Jako punio pucaju izvana, što znači da ćemo morati biti u bloku, blizu njihovim igračima i dopustiti im što manje udaraca prema našem golu - naglasio je Kastel.

Dvadesetčetverogodišnji Andris Herrera iz Venecuele, koji je novo pojačanje varaždinskog prvoligaša, a pokriva oba krila te poziciju drugog napadača, bit će u konkurenciji za sutrašnje nadmetanje.

- Ozlijeđeni su Kolarić i Vuk, a otprije Guera Djou i Novoselec, dok su ostali igrači u kadru za susret s Goricom - zaključio je Kastel.