Gabrijel Boban je s nama dva dana i moram mu se zahvaliti što je danas uopće igrao jer posljednju je utakmicu odigrao u kolovozu prošle godine, rekao je Kastel Foto: Krešimir Đurić

Kastel: Nedosuđeni 11-terac kao da nas je probudio i nakon toga smo postali agresivniji

| 3.2.2021. u 17:47h | Objavljeno u Sport

Golovima Jorge Obregona u 77. i Gabrijela Bobana u 90. minuti, Varaždin je danas na svom stadionu, u susretu 19. kola HT Prve lige pobijedio Goricu 2:1, dok je strijelac za goste bio Lovrić u 21. minuti. Nakon utakmice trener Varaždina Zoran Kastel bio je zadovoljan osvojenim bodovima koji imaju veliki značaj za njegovu momčad.

- Nama  je svaki bod bitan. Gorica je bila bolja u prvom poluvremenu, imali su više šansi, iako smo imali i mi situacije jedan na jedan, gdje nismo uspjeli napraviti nešto više iz tih akcija. U drugom poluvremenu smo čekali, a onaj nedosuđeni kazneni udarac kao da nas je probudio i nakon toga smo živnuli, došli smo k sebi, postali smo agresivniji i taj jedan sitan detalj je okrenuo utakmicu. Poslije toga smo počeli igrati i pobjeda je zaslužena - komentirao je Kastel današnju pobjedu nad Goricom.

Gabrijel Boban debitirao je u dresu Varaždina na najbolji mogući način, golom odluke u završnici susreta.

- On je s nama dva dana i moram mu se zahvaliti što je danas uopće igrao jer posljednju je utakmicu odigrao u kolovozu prošle godine. Igrač koji ima karakter, koji zna, može i sigurno će nam biti veliko pojačanje - naglasio je Kastel.

Varaždin će u nedjelju biti gost direktnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi, sastava Šibenika, stoga su današnja tri boda važna za Varaždin zbog samopouzdanja i bodovnog učinka.

- Nama je svaka utakmica ogromna, baš kao što je bila i današnja i taj pritisak vjerojatno je ostavio trag na igračima u prvom poluvremenu. Moramo zaboraviti neke stvari, skoncentrirati samo na sebe, na svaku sljedeću utakmicu. Sada smo se ispraznili, ja sam prazan, dečki su prazni, moramo se napuniti i u Šibenik ići pobijediti - zaključio je Kastel.