Kristian Fućak i Zoran Kastel na današnjem susretu s  novinarima u varaždinskom drugoligašu Foto: Dražen Novosel

Kastel: Ne razmišljamo o Šibeniku, već o dobrom rezultatu kod Hrvatskog Dragovoljca

| 9.5.2019. u 12:34h | Objavljeno u Sport

Na sutrašnjem gostovanju kod Hrvatskog Dragovoljca nogometaši Varaždina imat će podršku zavidnog broja svojih navijača, s obzirom da je do sada već popunjen jedan autobus koji će, u organizaciji kluba, krenuti sutra u 14 sati i 45 minuta s parkirališta kod stadiona Varteksa prema stadionu u Sigetu, gdje će u 17 sati početi vrlo važan susret za varaždinsku momčad. Klub je navijačima osigurao besplatan prijevoz na susret 24. kola Druge HNL, a navijači će sami platiti ulaznicu za ulazak na stadion Hrvatskog Dragovoljca.

Osim organizirano autobusima, dio navijača na sutrašnji će se susret uputiti i osobnim automobilima. U momčadi Varaždina zbog ozljeda možda neće biti Ćelića i Samboleca, koji vuku lakše ozljede i današnji bi trening trebao dati konačni odgovor hoće li biti sutra u kadru, a  sigurno je da zbog crvenog kartona i kazne od još jedne utakmice neigranja u momčadi neće biti Glavice, dok se ostali igrači, njih četvorica, kojih nije bilo na prošlom susretu, zbog žutih kartona, vraćaju u kadar za susret.

Varaždin u posljednja tri kola ovog prvenstva ulazi s prvog mjesta na tablici i s dva boda prednosti u odnosu na Šibenik, koji će u subotu na svom stadionu ugostiti Kustošiju.

- Sami smo se doveli u trenutnu poziciju i igrači su svjesni situacije da ne treba prerano razmišljati o Šibeniku već ići kolo po kolo. Cijelo proljeće nama je svaka utakmica najbitnija i na svakom je susretu bio veliki pritisak na igračima i stručnom stožeru, ali sadašnja situacije je dobra. Protiv Hrvatskog Dragovoljca moramo ići maksimalno mobilizirano, pokušati napraviti najbolji rezultat i u dobrom raspoloženju dočekati susret sa Šibenikom u 25. kolu, na našem stadionu, gdje bi, kolo prije kraja, mogli sami odlučiti o svojoj sudbini - naglasio je pomoćni trener Varaždina Zoran Kastel.

U jesenskom dijelu sezone Hrvatski Dragovoljac slavio je u Varaždinu rezultatom 2:0, a i prošle sezone nadmetanja sa sastavom iz Sigeta ostala su u lošem sjećanju za varaždinsku momčad.

- Ekipa su, koja, kao i mi, ima nekoliko starijih, iskusnijih igrača koji su nositelji te momčadi. Perspektivna su momčad, kompaktni, igraju dobar nogomet. Visoki su i agresivni, dobri u duelima, nitko ih nije nadigrao, kada su izgubili gubili su tijesno. I Šibeniku su napravili dosta problema.  Dobro se poznajemo i u ovih 90 minuta na nama je damo sve od sebe i pokušamo Šibenik dočekati spremni - zaključio je Kastel.

Među igračima koji će biti u kadru za sutrašnje nadmetanje je Kristian Fućak, koji je u prošlom kolu protiv Međimurja postigao svoj prvi drugoligaški gol, a u Varaždin je u zimskoj stanci došao iz četvrtoligaša Grobničana.

- Taj mi je gol podigao samopouzdanje, jer svakom su igraču najvažniji dobra igra i golovi, no s time treba nastaviti. Atmosfera u svlačionici je odlična, sve ide prema planu i treba se maksimalno koncentrirati na sutrašnji susret u kojem očekujemo pobjedu. Došao sam iz četvrte lige, ali dosta sam se brzo prilagodio ovom ritmu treniranja i igranja u Drugoj ligi, a sigurno je da mogu više i bolje nego nego do sada. Sredina me sjajno primila, treneri su odlični, baš kao i klupska uprava - naglasio je Fućak, koji je najkorisniji na lijevom krilu.